Αισιόδοξος για την οικονομική κατάσταση σε Ελλάδα - ΕΕ ο Κουσνέρ

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 21:55
UPD:21:56
A- A A+

Αισιόδοξος για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την ΕΕ δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, ερωτηθείς σχετικά μετά από συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ.

«Μη μου ζητάτε να γίνω προφήτης. Το ερώτημα είναι εάν είμαστε σε καλό δρόμο για να μεταρρυθμίσουμε το παγκόσμιο οικονομικό και πιστωτικό σύστημα... Εγώ πιστεύω στο μέλλον της ΕΕ. Περνάμε μία πρωτόγνωρη πολιτική περιπέτεια, σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε πολλές ακόμη δυσκολίες, το φαινόμενο είναι μοναδικό, αλλά είμαι αισιόδοξος, γιατί ένας είναι ο στόχος μας και μόνο μία η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε» σημείωσε.

Τόσο ο κ. Κουσνέρ όσο και ο κ. Δρούτσας μετά τη συνάντηση που είχαν στο Κε ντ' Ορσέ έκαναν λόγο για εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

«Ο τρόπος με τον οποίο σταθήκαμε δίπλα στη φίλη Ελλάδα φαίνεται πως έδωσε ήδη καλά αποτελέσματα, στο πρώτο βήμα της διαδικασίας. Η Γαλλία πάντα στάθηκε στο πλευρό των Ελλήνων. Από την αρχή της κρίσης εμείς δηλώσαμε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει θέση δίπλα στην Ελλάδα και αυτό, όχι μόνο για να στηρίξει το ενιαίο νόμισμα» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στο θάρρος των προσπαθειών που ανέλαβε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και στις γενναίες αποφάσεις των Ελλήνων πολιτών, που, όπως ανέφερε, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των κινήσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Δρούτσας εξέφρασε τη βαθύτατη εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης στο ρόλο που διαδραμάτισε η Γαλλία, «στη στήριξη και την αλληλεγγύη που έδειξε ο γαλλικός λαός και ο πρόεδρος Σαρκοζί προσωπικά», στέλνοντας έτσι, ένα σαφές μήνυμα από την Ευρώπη.

Επιπλέον εξέφρασε την εκτίμηση πως οι Ελληνες πολίτες στην πλειονότητά τους κατανοούν και υποστηρίζουν τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή