Π. Δούκας: Δεν έχει βρεθεί τίποτα σε βάρος μου

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 22:20
UPD:22:24
A- A A+

Βολές κατά της κυβέρνησης για την πρότασή της περί παραπομπής του σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίμνης Βισθωνίδας εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ, Πέτρος Δούκας, από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για «μικροκομματικά οφέλη».

«Για μικροκομματικά οφέλη, βάζετε βόμβα στα θεμέλια της λειτουργίας του κράτους. Βάζετε τα θεμέλια για τα Ειδικά Δικαστήρια για τους δικούς σας υπουργούς του αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης ότι «δεν έχει βρεθεί τίποτα σε βάρος του». «Δεν βρέθηκε καμία διαδρομή μαύρου, ή οιουδήποτε είδους χρήματος που να με αφορά. Σε πάνω από 100.000 σελίδες δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας που να άφησε τον παραμικρό υπαινιγμό σε βάρος μου», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή δεν άνοιξε τους λογαριασμούς της Μονής και των λεγόμενων ''εμπλεκομένων'' και να φανεί αν πήγε ένα ευρώ και σε ποιόν».

«Αν δεν το έψαξε αρκετά, πώς βγάζει τέτοιο πόρισμα; Με αέρα κοπανιστό; Αν το έψαξε και δεν βρήκε, γιατί δεν το λέει ρητά;», διερωτήθηκε.

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «δεν παρήγγειλε καμία έκθεση πραγματογνωμοσύνης από κάποιον σοβαρό ανεξάρτητο μη κομματοκρατούμενο οργανισμό, για να τεκμηριωθεί η μη σωστή τιμολόγηση των ακινήτων. Δεν έψαξε τα τηλεφωνήματα που έγιναν από πλευράς μοναχών, προς οποιοδήποτε πρόσωπο πολιτικό ή μη, από το 1995 και μετά. Γιατί από το 1995 ήρθε ελικόπτερο να πάρει την Τιμία Ζώνη από τη Μονή. Δεν έψαξε το πότε ξεκίνησε ουσιαστικά αυτή η υπόθεση, που άρχισε το 1998, όταν θεωρείτο υδροβιότοπος η περιοχή. Και δεν έλαβε υπόψη της τις απαντήσεις. Για κάθε θέμα που με αφορά, έδωσα τρεις και τέσσερις εξηγήσεις, και δεν υπάρχει πουθενά στο πόρισμα η απάντησή μου».

«Με κατηγορείτε γιατί αποδέχθηκα ομόφωνες αποφάσεις των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων του υπουργείου Οικονομικών, που από το 1930 μέχρι σήμερα, είναι τα όργανα που αποφαίνονται για την ιδιοκτησία του Δημοσίου - και αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ελήφθησαν με συντριπτική πλειοψηφία. Αυτό που υπέγραψα εγώ μέχρι σήμερα δεν έχει ανακληθεί. Αν δημιουργούσε νέο έννομο καθεστώς, αν έβλαπτε το Δημόσιο, γιατί δεν ανακλήθηκε; Με παραπέμπετε ενώ γνωρίζετε πως τον Μάιο του 2007, αρνήθηκα να συνυπογράψω να διατεθούν ακίνητα του υπουργείου Οικονομικών…» ανέφερε, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας ο κ. Δούκας υπογράμμισε: «Παραιτήθηκα από μια σειρά από δουλειές για να πολιτευτώ, για να βοηθήσω την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή - και όχι για να ασχοληθώ με ανταλλαγές οικοπέδων. Ίσως κάποιους να σας έχω στεναχωρήσει, ίσως κάποιοι ''να μην με πάνε'', αλλά ό,τι έχει λεχθεί σε βάρος μου είναι καθαρά συκοφαντικό, είτε εξαιρετικά διαστρεβλωμένο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή