Γ. Βουλγαράκης: Παραπέμπομαι με βάση την «περιρρέουσα ατμόσφαιρα»

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 22:34
A- A A+

«Ένα ψέμα δεν γίνεται αλήθεια επειδή είναι ευρέως διαδεδομένο, ούτε μια αλήθεια μπορεί να μετατραπεί σε ψέμα, επειδή κάποιοι δεν είναι διατεθειμένοι να την δουν» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, υποστηρίζοντας ότι παραπέμπεται από το ΠΑΣΟΚ σε Προανακριτική Επιτροπή, μονάχα με βάση την «περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Ο κ. Βουλγαράκης επιφυλάχθηκε μάλιστα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του «με κάθε μέσο», απέναντι σε όσους προβαίνουν σε «κατάχρηση εξουσίας» εναντίον του.

«Ζητώντας την παραπομπή μου κυριολεκτικά στον αέρα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη μελλοντική δίωξη οποιουδήποτε υπουργού με τον ίδιο τρόπο. Θα το βρείτε μπροστά σας, ειδικά την περίοδο αυτή που πολλές από τις υποθέσεις που χειρίζεστε βρίσκονται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας» προειδοποίησε τους βουλευτές και τους υπουργούς της πλειοψηφίας.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης, υπογράμμισε ότι δεν υπέγραψε κανένα απολύτως έγγραφο, δεν σχετιζόταν με την υπόθεση, δεν παρενέβη καθόλου σε χαρακτηρισμό ή αποχαρακτηρισμό της περιοχής, απέδειξε πως η περιοχή δεν είναι καν κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος (με υπογραφή του σημερινού υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου) - στη διερεύνηση της υπόθεσης δεν αναφέρεται το όνομά του πουθενά, δεν γνωρίζει τους μοναχούς, δεν έχει πάει ποτέ στο ¶γιο Όρος.

Σήμειωσε ακόμη ότι έχει καταθέσει έγγραφο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, από το οποίο προκύπτει ότι η σύζυγός του δεν πήρε ούτε ένα ευρώ και με ευθύνη του άνοιξαν όλοι οι λογαριασμοί του.

«Με λίγα λόγια, δεν βρίσκομαι εδώ ως πολιτικός, ή πρώην υπουργός, αλλά ως φυσικό πρόσωπο - ως Γιώργος Βουλγαράκης» επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

«Κατηγορούμαι για παραβίαση καθήκοντος, γιατί δεν έστειλα στο ΚΑΣ τις καταγγελίες του προϊσταμένου της 10ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για τις ανταλλαγές. Όμως, την αμέσως επόμενη μέρα, ρώτησα την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού, που μου απάντησε, πως η αρχαιολογική νομοθεσία, δεν προβλέπει προηγούμενη γνωμοδότηση του ΥΠΠΟ σε περίπτωση μεταβίβασης ακινήτων που βρίσκονται σε αρχαιολογικό χώρο» υπογράμμισε ο κ. Βουλγαράκης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «η ανταλλαγείσα έκταση, δεν είναι αρχαιολογικός χώρος, δεν υπάρχει καμία τέτοια υπουργική απόφαση που να τον οριοθέτησε. Ακόμα και αν ήταν, πάλι θα μπορούσε να μεταβιβαστεί ελεύθερα χωρίς έγκριση, ή συναίνεση. Σε όλη την περιοχή, υπάρχουν μόνον τρία αρχαιολογικά μνημεία, όλα εκτός συμβολαίων. Ακύρωση των συμβολαίων είναι ανεπίτρεπτος για τον υπουργό Πολιτισμού».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή