Ευ. Μπασιάκος: Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 23:31
A- A A+

Για προσπάθεια κλίματος κατασκευής ενόχων έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο.

Ο κ. Μπασιάκος υποστήριξε ότι καμία ευθύνη, καμία αρμοδιότητα και κανένα αδίκημα δεν έχει διαπράξει, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε δώσει οποιαδήποτε εντολή στην διευθύντρια πολιτικής γης Σταματίνα Μαντέλη.

«Ποτέ δεν μίλησα με την κ. Μαντέλη. Είναι πρωτοφανής και αήθης η συμπεριφορά της. Επινόησε τα ονόματα γιατί έτσι καθοδηγήθηκε. Η ίδια το είχε καταθέσει ρητά πριν αλλάξει την κατάθεση της. Μέχρι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα ασχολείται με αυτή την κατάπτυστη μάρτυρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι επί πολλούς μήνες κατασυκοφαντείται. «Πλήττεται η εντιμότητα και η αξιοπρέπειά μου. Ό,τι πιο ιερό έχω. Για ποιο λόγο να διασύρομαι; Δεν ξέρω. Όπως δεν ξέρω αν είναι ουτοπία να σας πω να ψηφίσετε κατά συνείδηση», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπασιάκο, «η πλειοψηφία της Βουλής προχωρά στην πρόταση αυτή χωρίς στοιχεία για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο. Χωρίς έλεγχο πόθεν έσχες». «Δεν αγόρασα ποτέ τίποτα και αυτό αποδεικνύεται από τα πόθεν έσχες που κατέθετα στη Βουλή», τόνισε.

Όπως ανέφερε, ως υπουργός δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ερευνήσει την νομιμότητα της κυριότητας των ανταλλαγών, ούτε ποτέ έκανε εκτίμηση ή υπερεκτίμηση ακινήτων ή υπέγραψε πράξη μεταβολής περιουσίας του δημοσίου ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα για ψευδείς βεβαιώσεις ούτε θέμα απιστίας.

Απέρριψε κατηγορηματικά την κατηγορία για ηθική αυτουργία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ηθική αυτουργία σε νόμιμη πράξη υπαλλήλου δεν νοείται. Εγώ απευθύνομαι με στοιχεία στη Βουλή. Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι προκαθορισμένο. Κρίμα που αναζητείται σε εμένα το σκάνδαλο».

Σημείωσε, τέλος, ότι «ο υπουργός δεν μπορούσε να διαφωνήσει με γνωμοδοτήσεις και εισηγήσεις ούτε του ΝΣΚ ούτε της ΚΕΔ που αποφάσισε να αναλάβει όλες τις διαδικασίες» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατό να ευθύνεται ένας υπουργός για τον κανονισμό λειτουργίας των υπηρεσιών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή