Υπόθεση Βατοπεδίου: Αρνείται τυχόν ευθύνες ο Κ. Κιλτίδης

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 00:12
A- A A+

«Δεν περίμενα ότι στην όμορφη προσπάθεια για αναγέννηση της δασικής μας πολιτικής, θα βρισκόμουν ενώπιόν σας για μια παρωνυχίδα - και ξέρετε πόσο εύκολα στοχοποιούμαστε, ιδιαίτερα στις εκλογικές μας περιφέρειες» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης, τοποθετούμενος επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ να παραπεμφθεί σε Προανακριτική Επιτροπή, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κιλτίδης επεσήμανε την κακοποίηση που είχε δεχθεί η περιοχή του «χθαμαλού δάσους» της Ουρανούπολης κατά το παρελθόν και ως εκ τούτου, όπως είπε, η πρόταση της διευθύντριας Πολιτικής Γης, Σταματίνας Μαντέλη, να προσυπογράψει την παράνομη (όπως κρίθηκε εκ των υστέρων) γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία το δάσος της Ουρανούπολης χαρακτηριζόταν διοικητικά ως «δασική έκταση», δεν τον βρήκε αντίθετο.

Σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό, «το κτήμα αυτό ουδέποτε υπήχθη στη Δασική Υπηρεσία. Αν αυτό θεωρείτο ή ήταν δάσος, τότε θα πρέπει να πάμε να εκτελεστούμε όλοι μας. Διαστροφή και παρανομίες μέχρι το 2003. Μετά απ΄ το 2003, αλαλούμ με τον νόμο 3147/2003. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι τους γινόταν από την άναρχη παρουσία των δασικών υπηρεσιών» ανέφερε.

Ο πρώην υφυπουργός επεσήμανε πως από παλιά έχει δηλώσει ότι δεν θέλει τη βουλευτική του ασυλία και καμία προστασία κατά την ευθύνη των υπουργών, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

«Ό,τι έκαμα, είναι προς την προστατευτική διάταξη του Συντάγματος. Ενσάρκωσα επί 40 χρόνια την πολιτική. Εσείς, κάντε ό,τι λέει η συνείδησή σας για την πατρίδα και το δίκιο. Εγώ, είναι αργά ν’ αλλάξω» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή