Πρόκριση για Παραγουάη μέσω πέναλτι

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 06:09

A- A A+

Παραγουάη και Ιαπωνία αποδείχθηκαν εντελώς ισάξιες στα 90 λεπτά του μεταξύ τους αγώνα και στα επιπλέον 30' της παράτασης, όταν και έμειναν σε ένα βαρετό 0-0. Η λύση για το ποιος θα πάρει το εισιτήριο της πρόκριση δόθηκε εν τέλει μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, εκεί όπου οι Λατινοαμερικάνοι ήταν πιο τυχεροί.

Στο τρίτο χτύπημα των Ασιατών από την άσπρη βούλα στάθηκε ο Γιούτσι Κομάνο. Οι Παραγουανοί είχαν στείλει όσα εκτελέσει στα δίχτυα και ο 28χρονος άσος της Τζουμπίλο Ιβάτα έπρεπε να σκοράρει και αυτός για να ισοφαρίσει. Όσο και να το ήθελε, η τύχη δεν θα του έκανε το χατήρι.

Χωρίς να πάρει πολύ φορά σούταρε με δύναμη. Η τροχιά της μπάλας έδειχνε πως θα κατέληγε στο πάνω μέρος της εστίας του Τζούστο Βιγιάρ, η κατάληξή της όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Παραγουάης.

Οι παίκτες του Τζεράρντο Μαρτίνο κρατούσαν πλέον την τύχη στα χέρια τους. Έπρεπε απλώς οι Βαλντέζ και Καρντόζο να είναι εύστοχοι στα χτυπήματά τους. Και ήταν.

Η πρόκριση πήγε σε άλλη μια ομάδα από τη Λατινική Αμερική έγιναν έτσι τέσσερις από τις οκτώ που συνεχίζουν στα προημιτελικά. Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη.

Πίσω στο ματς, τα πέναλτι ήταν το μοναδικό μέρος της αναμέτρησης που άξιζε κανείς να παρακολουθήσει. Στα υπόλοιπα 120 λεπτά οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου, όπου ναι με η μπάλα άλλαζε συχνά κατοχή, αλλά οι τελικές προσπάθειες έβγαιναν με το σταγονόμετρο.

Ο Λούκας Μπάριος και ο Σάντα Κρουζ για την Παραγουάη βρέθηκαν μια δυο φορές σε θέση βολής, ενώ οι Ιάπωνες είχαν μια μεγάλη φάση με σουτ στην κίνηση του Χόντα στο 39ο λεπτό. Από 'κει και πέρα ελάχιστα πράγματα. Τα πέναλτι θα έδιναν τη λύση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις