Οι Ισπανοί νικητές στο ντέρμπι των Ιβήρων

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 06:10

A- A A+

Η Ισπανία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου, καθώς επικράτησε με 1-0 την Πορτογαλία και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Ένας άψογος συνδυασμός στο 63ο λεπτό των Ινιέστα, Τσάβι και Βίγια -με τον τελευταίο στον ρόλο του εκτελεστή- ήταν αρκετός για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μποσκ, η οποία αν και δεν έπαιξε μεγαλειώδη μπάλα, πήρε αυτό που ήθελε.

Το παιχνίδι -που γενικά ήταν φτωχό σε θέαμα και συγκινήσεις- κρίθηκε ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο, αφού παρότι κανείς θα πίστευε, ότι η Πορτογαλία θα ενέτεινε τις προσπάθειες της για να ισοφαρίσει, εν τέλει οι φούριας ρόχας δεν είχαν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα για να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους.

Από τον Κριστιάνο Ρονάλντο οι παίκτες και οι φίλοι της ομάδας του Κάρλος Κεϊρόζ περίμεναν αρκετά πράγματα και κυρίως να κάνει αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά στο τουρνουά. Όπως όμως συνηθίζει στις δύσκολες στιγμές, ούτε χθες το βράδυ κατάφερε να ξεχωρίσει. Κάτι λίγα πράγματα και δυο τρία φάουλ στην αγκαλιά του Κασίγιας είναι όσα θα θυμόμαστε από αυτόν.

Οι Ισπανοί, από την άλλη, επιχείρησαν να κάνουν το παιχνίδι τους με την πολύ κατοχή της μπάλας, όμως αν δεν ξεκλείδωναν τότε την άμυνα των Πορτογάλων, δεν είναι φανερό πότε θα τα κατάφερναν. Από τη στιγμή, όμως, που πέτυχαν το γκολ και πήραν την πρόκριση, λίγη σημασία έχει. Ιδιαίτερα τώρα που βάσει κλήρωσης τους ανοίγεται ο δρόμος για τον τελικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις