Αλ. Παπαρήγα: Να νιώσει φόβο η εξουσία

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 21:14
A- A A+

«Αυτό που έγινε στο λιμάνι πρέπει να γίνει σε όλους τους τομείς της οικονομίας, πρέπει να νιώσει φόβο η εξουσία», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια ομιλίας της στο Περιστέρι.

Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε στα δύο μεγάλα κόμματα, σημειώνοντας πως «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ προτιμούν να βγάλουν τα μάτια μεταξύ τους και τη σαπίλα τους αρκεί να αφήσουν αλώβητους τους κανόνες του καπιταλιστικού συστήματος».

Α. Παπαρήγα: Oι απαντήσεις του ΚΚΕ δίνονται στο πεδίο της δράσης

Α. Παπαρήγα: Oι απαντήσεις του ΚΚΕ δίνονται στο πεδίο της δράσης

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε και το νέο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς ως «γέννημα του σοσιαλιστικού οπορτουνισμού».

Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη αναγέννησης και ανασύνταξης του κινήματος, και διαμόρφωσης ενός κοινωνικού μετώπου από τα κάτω προς τα πάνω, με όρους ρήξης και ανατροπής.

«Είμαστε στο και πέντε από πλευράς ετοιμότητας του λαού», υπογράμμισε υποστηρίζοντας ότι «για τις νεώτερες ηλικίες ετοιμάζουν κάτεργο μεσαίωνα και νταχάου» ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο «αιματηρών στρατιωτικών αναμετρήσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για την ανακατάταξη στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα».

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, κύριο αίτιο της κρίσης είναι η «αγιάτρευτη ασθένεια του καπιταλιστικού συστήματος, που δεν έχει σχέση με τη διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ, του Σαρκοζί ή του Ομπάμα και που δεν προκαλείται από μίζες, Χριστοφοράκους, λάθη του Αλογοσκούφη ή του Παπακωνσταντίνου».

Για την πρόταση του ΚΚΕ, αυτή, όπως εξήγησε, αφορά στην οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, αφορά «τη λαϊκή εξουσία - οικονομία που πρέπει να γίνει υπόθεση του κινήματος».

Προέβλεψε, τέλος, ότι οι αγώνες που έρχονται θα είναι «σκληροί, με αύξηση του αντικομμουνισμού» και υποστήριξε ότι θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τα οικονομικά έσοδα του ΚΚΕ έτσι ώστε να μην τα βγάλει πέρα στους αγώνες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή