Στο υπουργικό συμβούλιο το ν/σ για το ΕΣΥ

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 09:48
UPD:12:39

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση του ΕΣΥ αναμένεται να παρουσιάσει η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα στις 12.30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

A- A A+

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση του ΕΣΥ αναμένεται να παρουσιάσει η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 12.30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Μεταξύ των άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, την ένταξη των υγειονομικών σχηματισμών του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, τη συγκρότηση του ενιαίου φορέα υγείας μέσω της μεταφοράς της αρμοδιότητας των κλάδων υγείας των Ταμείων στο υπουργείο Υγείας και, τέλος, την αλλαγή του συστήματος εφημεριών.

Ειδικότερα επιτρέπεται στα νοσηλευτικά ιδρύματα που ανήκουν στο ΕΣΥ μετά το τακτικό ωράριο, η λειτουργία εξωτερικών ιατρείων και η διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων για εξωτερικούς ασθενείς.

Παράλληλα δίνονται κίνητρα για το διορισμό μόνιμων ιατρών του ΕΣΥ σε απομακρυσμένες περιοχές του ΕΣΥ. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει ακόμη και τη συνδρομή των στρατιωτικών γιατρών στα σημεία αυτά, μέσω συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας, αλλά και αναμόρφωση της σύμβασης των νοσοκομειακών γιατρών για τις εφημερίες, στη βάση σταθερής αμοιβής για σταθερό αριθμό εφημεριών ανά ζώνη, με συμπλήρωση υπερωριακή των επιπλέον εφημεριών.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται με το ν/σ, από 1.1.2011 θα απαγορευθεί η δυνατότητα των πανεπιστημιακών γιατρών να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, θα μπορούν όμως τα μέλη ΔΕΠ να πραγματοποιούν απογευματινό ιατρείο στα νοσοκομεία στα οποία θα παρέχουν κλινικό έργο.

Επίσης, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει επιλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ενώ η υπουργός Παιδείας, ¶ννα Διαμαντοπούλου, θα παρουσιάσει σχέδιο νόμου για τη «Διά βίου μάθηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή