Ρεκόρ θεατών στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής προβλέπει η FIFA

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 15:21

Μόλις οκτώ παιχνίδια απομένουν πριν το μεγάλο φινάλε και ήδη 2,65 εκ θεατών έχουν παρακολουθήσει τα 56 που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής.

A- A A+

Η συνολική προσέλευση θεατών στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής ίσως γίνει η μεγαλύτερη στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες, ισχυρίζεται η FIFA.

Μόλις οκτώ παιχνίδια απομένουν πριν το μεγάλο φινάλε και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Ντάνι Τζόρνταν, ήδη 2,65 εκ θεατών έχουν παρακολουθήσει τα 56 που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής.

Το ρεκόρ προσέλευσης διατηρεί το Παγκόσμιο Κύπελλο των Ηνωμένων Πολιτειών το 1994 με 3,59 εκ. θεατές και ακολουθεί αυτό της Γερμανίας το 2006 με 3,36 εκ. 2,79 εκ παρακολούθησαν της Γαλλίας το 1998 και 2,71 εκ. αυτό της Ν. Κορέας/Ιαπωνίας.

«Ήδη 2,59 εκ. φίλαθλου έχουν προσέλθει στα στάδια και με τους προημιτελικούς, ημιτελικούς, το παιχνίδι για την 3η θέση και τον τελικό να βρίσκονται μπροστά μας, περιμένουμε να ξεπεράσουμε τα 3 εκ. θεατών», εξήγησε ο Ντάνι Τζόρνταν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

«Παίζουμε στα μεγαλύτερα γήπεδα στο Κέιπ Τάουν, το Ντέρμπαν και το Σόκερ Σίτι (Γιοχάνεσμπουργκ) και αυτά είναι τεράστιας χωρητικότητας γιΆ αυτό και θα δούμε αν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα 3 εκ. Αν τα καταφέρουμε, η Νότια Αφρική ίσως έχει το ρεκόρ θεατών από τις ΗΠΑ το 1994».

Παρά, βέβαια, τις αισιόδοξες προβλέψεις, η εικόνα των άδειων κερκίδων στα γήπεδα προδίδει άλλες καταστάσεις και πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν πλήρως τα στατιστικά της FIFA.

Ενδεικτικό πάντως είναι πως ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί sold out στα εισιτήρια των ημιτελικών και του τελικού, τελικά ακόμα κάποια λίγα κομμάτια κυκλοφορούσαν στην αγορά μέχρι και πριν μια δυο εβδομάδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις