«Έφυγε» ο ¶ρτο Απαρτιάν

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 16:02

A- A A+

Σε ηλικία 54 ετών «έφυγε» χθες το πρωί, ο ¶ρτο Απαρτιάν, ένας ηθοποιός με σεμνή παρουσία που υπηρέτησε όλα τα είδη θεάτρου, ενώ συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές σειρές. Γεννημένος στην Αθήνα το 1956, ο αρμενικής καταγωγής ηθοποιός αποφοίτησε το 1984 από τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Μια από τις τελευταίες κινηματογραφικές του εμφανίσεις ήταν στο ιστορικό δράμα «Guilt» του Βασίλη Μαζωμένου, όπου υποδυόταν έναν βασανιστή στην Κύπρο.

Σημαντική υπήρξε η πορεία του στο θέατρο καθώς συμμετείχε σε παραστάσεις αρχαίου, κλασικού και σύγχρονου δράματος. Το ρεπερτόριό του ήταν πλούσιο: Τειρεσίας στον Οιδίποδα Τύραννο που είχε σκηνοθετήσει ο Ρόμπερτ Στόρουα, Αγγελιοφόρος στις Βάκχες με το Αμφιθέατρο του Ευαγγελάτου, Ηρακλής στην ¶λκηστη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Λυδίας Κονιόρδου, Αρόνοφ στο έργο Οικόπεδα με Θέα του Μάμετ σε σκηνοθεσία Λιβαθινού, Δικηγόρος στον Εκατομμυριούχο του Μπέρναρντ Σω σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη κ.α.

Πολυάριθμες ήταν και οι εμφανίσεις του στη μεγάλη οθόνη, στον «Όμηρο» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, στον «Παράδεισο στη Δύση» του Κώστα Γαβρά, στις «Μικρές εξεγέρσεις» του Κ.Κατζουράκη, στο «Μικρό έγκλημα» του Χρήστου Γεωργίου, στην «Επιστροφή» του Β. Δούβλη (Βραβείο Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci/ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2007), στο «Έβδομο ταξίδι» του Π. Μαρούλη (Βραβείο Ανδρικού Ρόλου/Φεστιβάλ Δράμας 1991) κ.α.

Για την προσεχή σεζόν είχε προγραμματίσει τη συμμετοχή του στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Τρισεύγενη», του Κωστή Παλαμά, σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου. Η κηδεία του θα γίνει στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Προτεινόμενα για εσάς