Εμπόδιο ο «¶λεξ» στον καθαρισμό του Κόλπου του Μεξικού

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 19:03
UPD:19:04

Τα μεγάλα κύματα σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους στην περιοχή της πετρελαιοκηλίδας εμποδίζουν την περισυλλογή και καύση του πετρελαίου στην επιφάνεια της θάλασσας.

A- A A+

Τις προσπάθειες περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού δυσχεραίνει ο τυφώνας ¶λεξ, παρά την υποβίβασή του σε τροπική καταιγίδα από την Aμερικανική Mετεωρολογική Yπηρεσία (NWS).

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, λίγο πριν τις 15:00 ώρα Ελλάδας, η ταχύτητα των ανέμων εξασθένησαν στα 110 χιλιόμετρα, την ώρα που η καταιγίδα βρισκόταν 85 χιλιόμετρα δυτικά της Σιουδάδ Βικτόρια του Μεξικού.

Ο τυφώνας έχει περιορίσει τις επιχειρήσεις άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, αφού σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές τα μεγάλα κύματα σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους στην περιοχή της πετρελαιοκηλίδας εμποδίζουν την περισυλλογή και καύση του πετρελαίου στην επιφάνεια της θάλασσας.

Εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρείας εξάλλου είχε δηλώσει ότι, όσο η θάλασσα είναι ταραγμένη, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα μέρος των επιχειρήσεων.

Το σύστημα άντλησης πετρελαίου της BP μπορεί να περισυλλέγει μέχρι και 28.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή