Ντ. Σπέκχαρτ: Οι ΗΠΑ πιστεύουν στην αποφασιστικότητα της Ελλάδας

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 21:04
A- A A+

Δεξίωση για την επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας παρέθεσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρτ, η θητεία του οποίου στην Ελλάδα λήγει σε μερικούς μήνες.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερη βραδιά για όλους μας, καθώς εγώ και η οικογένειά μου θα φύγουμε σύντομα από την Ελλάδα, όπου όμως θα επιστρέφουμε συχνά για να βλέπουμε τους Έλληνες φίλους μας», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης.

Αναφερόμενος στην ημέρα της εθνικής ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, επεσήμανε πως οι ιδρυτές της χώρας του «εμπνεύστηκαν από τις ελληνικές αρχές της δημοκρατίας και πως οι δύο χώρες ανέπτυξαν στενούς δεσμούς στους τελευταίους δύο αιώνες».

«Ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι φαίνονται στους δύσκολους καιρούς» σημείωσε ο κ. Σπέκχαρτ και πρόσθεσε πως «ΗΠΑ και Ελλάδα βρίσκονται κοντά τους τελευταίους δύο αιώνες: στους δύο παγκόσμιους πολέμους, στο σχέδιο Μάρσαλ, στην ίδρυση της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Και σήμερα, όμως, οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, των φυσικών καταστροφών, της οικονομικής κρίσης, στην προστασία του περιβάλλοντος».

«Η χώρα μου πιστεύει στην αποφασιστικότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση και ελπίζω να νιώθετε την υποστήριξη και τη φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών», παρατήρησε ο Αμερικανός πρέσβης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή