Πακιστάν: 42 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 11:24
UPD:11:43

Οι δράστες της επίθεσης είχαν ως στόχο το ιερό Ντατά Νταρμπάρ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του κέντρου της πόλης.

A- A A+

Στους 42 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή διπλή επίθεση αυτοκτονίας σε Μαυσωλείο της Λαχόρης στο ανατολικό Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των σωστικών συνεργείων.

Μέχρι χθες οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για 37 νεκρούς, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας ορισμένοι από τους 175 τραυματίες υπέκυψαν, ενώ τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν και άλλα πτώματα από τα ερείπια του κτιρίου το οποίο την στιγμή της επίθεσης ήταν γεμάτο προσκυνητές.

Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της Λαχόρης, ο Σατζάντ Μπούτα, οι δράστες της επίθεσης είχαν ως στόχο το ιερό Ντατά Νταρμπάρ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του κέντρου της πόλης. Στο συγκεκριμένο μνημείο αυτό βρίσκεται ο τάφος του Πέρση σουφιστή αγίου Σιέντ Αλι Χατζουαΐρι.

Την ώρα της επίθεσης στο χώρο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί πιστοί αφού το συγκεκριμένο ιερό προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε βράδυ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η μία από τις επιθέσεις έγινε στην πύλη του κτηρίου και η άλλη στο υπόγειο.

Πλήθος διαδηλωτών πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίθεση, ενώ μεγαλύτερες σε συμμετοχή διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της χώρας έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα τεμένη, ενώ η πακιστανική κυβέρνηση αγωνίζεται να διατηρήσει τη σταθερότητα ενάντια στην αναδυόμενη βία.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή