Αντ. Σαμαράς: Καταρρακωμένο το κύρος του ΠΑΣΟΚ

Ο Αν. Λυκουρέντζος νέος γραμματέας της ΝΔ
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 12:27
UPD:14:56

Δια βοής εξελέγη γραμματέας της ΝΔ ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος δεν υπήρξε άλλος υποψήφιος και συμφωνήθηκε ομόφωνα να μη στηθεί κάλπη.

A- A A+

Σφοδρότατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, καταλογίζοντάς του ψέματα, σφάλματα και αντιφάσεις, που «συρρικνώνουν ραγδαία την επιρροή του».

Το ΠΑΣΟΚ, είπε, «έχει πει τόσα ψέματα, έχει διαπράξει τόσα σφάλματα, έχει περιπέσει σε τόσες αντιφάσεις, ώστε το κύρος του να έχει καταρρακωθεί και η επιρροή του να συρρικνώνεται συνεχώς και ραγδαία».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «οι υπουργοί της κυβέρνησης τσακώνονται μεταξύ τους, ακόμα και δημόσια. Έκπληκτοι πληροφορούνται ότι διατάξεις των νομοσχεδίων τους είναι αντισυνταγματικές. Επικαλούνται το Μνημόνιο για να επιβάλουν πράγματα που δεν τα προβλέπει το Μνημόνιο! Κι ανακαλύπτουν σήμερα ότι διαφωνούν με πράγματα που προβλέπει το Μνημόνιο, τα είχαν ψηφίσει, αλλά δεν τα είχαν διαβάσει…»

«Η ΝΔ ως κυβέρνηση ζήτησε συναίνεση, ως αντιπολίτευση πρόσφερε τη συναίνεση, αλλά ποτέ δεν δέχθηκε υποταγή», σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που -όπως είπε- δεν πρόσφερε συναίνεση ούτω ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση και υποτάχθηκε σε έναν δρόμο αδιέξοδο, «που επιβάλλει ασκήσεις ματαιότητας και θυσίες δυσβάστακτες για τους Έλληνες πολίτες».

«Εχουμε σχέδιο - Αφήνουμε πίσω το χθες»

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τη θέση ότι η ΝΔ έχει σχέδιο «για να βγάλει την οικονομία από τα δεσμά του μνημονίου» και υπογράμμισε ότι η παράταξη αφήνει πίσω το χθες.

«Κεντρικός στόχος είναι να γίνουμε εξωστρεφείς, να βγούμε από τα στεγανά του κόμματος και να πείσουμε την κοινωνία ότι έχουμε χαράξει τη γραμμή με το χθες, ότι κοιτάμε μόνο μπροστά και ότι έχουμε σχέδιο για να βγάλουμε την οικονομία από τα δεσμά του μνημονίου, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε ότι η αναδιοργάνωση του κόμματος είναι σε εξέλιξη, «τώρα που τζάκια, μηχανισμοί, φέουδα τέλειωσαν πια και τέλειωσαν οριστικά».

«Το κεντρικό μήνυμα της ΝΔ είναι η εναλλακτική πολιτική για την οικονομία και την απαλλαγή από τις συνέπειες του μνημονίου», είπε ο Σαμαράς, πρόσθεσε ότι «το κόμμα προετοιμάζεται για την μεγάλη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών» και έθεσε την παράταξη σε εκλογική ετοιμότητα.

«Θα θέλαμε προφανώς κι εύλογο χρόνο για να ολοκληρώσουμε την οργανωτική μας δομή, για ένα κόμμα, για ένα κίνημα για την αναγέννηση της χώρας», τόνισε, ωστόσο συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα είναι ότι χρόνο μπορεί να μην έχουμε. Μπορεί όλα να γίνουν πολύ πιο γρήγορα».

Νέος γραμματέας ο Αν. Λυκουρέντζος

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κατά τη συνεδρίαση, δια βοής εξελέγη γραμματέας της ΝΔ ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς δεν υπήρξε άλλος υποψήφιος και μετά από πρόταση του απερχόμενου γραμματέα, συμφωνήθηκε ομόφωνα να μη στηθεί κάλπη.

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις ιδέες και το πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά που θα δώσει ελπίδα στην χώρα», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Λυκουρέντζος.

Α. Λυκουρέντζος: Nα δημιουργήσουμε μια αναγεννημένη Ν.Δ.

Α. Λυκουρέντζος: Nα δημιουργήσουμε μια αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία

Ακόμη, δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και τη μείωση της κομματικής γραφειοκρατίας και έκλεισε λέγοντας ότι «είναι ώρα να αισθανθούν οι Έλληνες ότι τα στελέχη της ΝΔ είναι δίπλα τους».

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον κ. Λυκουρέντζο απέστειλε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης. Σε αυτό αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αγαπητέ Ανδρέα, Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Εύχομαι η θητεία σου στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας να αναδείξει το ρόλο του κόμματός σας. Πιστεύω ότι σήμερα οι πολίτες απαιτούν την ουσιαστική μας συμβολή στη διαμόρφωση προϋποθέσεων συνεννόησης σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Αυτή την απαίτηση πιστεύω ότι θα την υπηρετήσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή