Ελληνικά χρώματα από το εξωτερικό στο Θησείο

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 15:22
UPD:17:03
A- A A+

Μία ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση τριάντα νέων καλλιτεχνών με τίτλο «Ελληνικά Χρώματα στο Εξωτερικό», παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων μέχρι τις 9 Ιουλίου στο Πολιτιστικό του Κέντρο «Μελίνα».

Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τη συμμετοχή των 30 νέων Ελλήνων καλλιτεχνών στη διεθνή εικαστική έκθεση που πραγματοποιείται στο «John F. Kennedy Center for the Performing Arts» της Ουάσινγκτον. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Μιχαήλ Ρωμανός.

Συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Ρωμανός που επιμελείται και την ελληνική συμμετοχή των καλλιτεχνών στη διεθνή έκθεση της Ουάσινγκτον, επέλεξε αντιπροσωπευτικά έργα των δημιουργών που συμμετέχουν στη διοργάνωση του παγκοσμίως γνωστού Ιδρύματος και δημιούργησε μία ομαδική έκθεση με περισσότερα από εβδομήντα εικαστικά έργα, καταφέρνοντας να συνταιριάξει αρμονικά τις διαφορετικές τεχνοτροπίες και το ύφος των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

Μερικοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Νάνσυ Αναστοπούλου, Ναυσικά Βασιλείου, ¶ννυ Γιαβασιάν, Δαμιανός, Μαρία Ζαβιτσάνου, Θωμαή Κόντου, Νίκος Λαμπρινός, Αντωνία Μαντζούκα, Σταύρος Μοσχόπουλος, Μιχαήλ Ρωμανός, Εύα Σολδάτου και πολλοί ακόμα.

Ταυτόχρονα με την έκθεση και για ένα μήνα, όλα τα έργα προβάλλονται ψηφιακά στη διαδικτυακή πολιτστική ιστοσελίδα «Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού» http://dromenatechnis.blogspot.com .

Πληροφορίες: Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, 210 3452150.

Προτεινόμενα για εσάς