ΠΓΔΜ: Επεισόδιο μεταξύ βουλευτών - αστυνομικού στη Βουλή

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 17:13
A- A A+

Επεισόδιο μεταξύ βουλευτών της αντιπολίτευσης και αστυνομικού της ασφάλειας της Βουλής σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Σώματος στην ΠΓΔΜ.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών, βουλευτές της αντιπολίτευσης προσέβαλαν και προπηλάκισαν αστυνομικό, υπεύθυνο για την ασφάλεια του Κοινοβουλίου, την ώρα που αυτός κατέγραφε σε κάμερα συνάντηση έξω από τη Βουλή, βουλευτών της αντιπολίτευσης και αντιπροσωπείας απολυμένων εργαζόμενων από κρατικές επιχειρήσεις που πτώχευσαν.

Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός της ασφάλειας της Βουλής ενήργησε καταχρηστικά, καταγράφοντας σε κάμερα τη συνάντηση αυτή και κατηγορεί την συμπολίτευση και την αστυνομία για καλλιέργεια κλίματος φόβου και πιέσεων κατά της αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ.

Σημειώνεται ότι, την Πέμπτη στη Βουλή, η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση νομοσχεδίου για την οικονομική ενίσχυση απολυμένων, οι οποίοι εργάζονταν σε κρατικές επιχειρήσεις, που πτώχευσαν, και εδώ και μερικά χρόνια παραμένουν άνεργοι.

Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση στη Βουλή κατά την εξέταση της πρότασης αυτής κύλησε σε κλίμα έντασης και έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή