Μεγάλη πρόκριση της Ολλανδίας στα ημιτελικά

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 18:54
UPD:19:28

A- A A+

Η Ολλανδία ήταν η μεγάλη νικήτρια του ζευγαριού για τους «8» με τη Βραζιλία, καθώς επικράτησε της «σελεσάο» με 2-1 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι «οράνιε», αν και βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ, με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουέσλι Σνάιντερ έφτασαν στην ανατροπή, για να πανηγυρίσουν έτσι την πρώτη τους πρόκριση επί της Βραζιλίας σε νοκ άουτ φάση Μουντιάλ.

Στο παρελθόν το 1994, αλλά και το 1998 έφτασαν μια ανάσα από τον ημιτελικό και τον τελικό αντίστοιχα της διοργάνωσης, αλλά οι Βραζιλιάνοι τους έκοψαν τον δρόμο. Τώρα, όμως, είχε έρθει η σειρά τους.

Παρόλα αυτά, το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τη Βραζιλία και λίγοι θα πόνταραν στη συνέχεια που εξελίχθηκε.

Μόλις στο 10' ο Φελίπε Μέλο με εκπληκτική κάθετη πάσα 40 μέτρων βρήκε τον Ρομπίνιο ολομόναχο πίσω από την άμυνα των Ολλανδών και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.

Οι παίκτες του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ ξεπερνώντας το αρχικό σκορ, προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και πράγματι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρουν το κάτι παραπάνω. Αντίθετα, οι Βραζιλιάνοι παίζοντας σωστά στις αντεπιθέσεις, πίεσαν και για ένα δεύτερο τέρμα, που θα τους εξασφάλιζε την πρόκριση, όμως δεν έβγαλαν την τελική ενέργεια που θα ήθελαν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Η Ολλανδία συνέχιζε να έχει τη κατοχή και οι παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα απλώς αμύνονταν και περίμεναν.

Το κόλπο αυτό λειτουργούσε μια χαρά μέχρι το 53' και πιθανότατα να συνέχιζε έτσι, αν οι Βραζιλιάνοι δεν δέχονταν ένα αστείο αυτογκολ.

Ο Σνάιντερ έκανε τη σέντρα, που φαινόταν ότι ήλεγχε ο Ζούλιο Σέζαρ, όμως στη φάση πήδηξε και ο Μέλο. Ο τελευταίος δεν υπολόγισε καλά την τροχιά της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του.

Με ανεβασμένη ψυχολογία και με καθαρό μυαλό τώρα, οι Ολλανδοί άρχισαν να έχουν καλύτερες επιλογές στις ενέργειές τους, την ώρα που οι Λατινοαμερικάνοι έδειχναν πλήρως εκνευρισμένοι.

Με αυτά και μ' αυτά οι πίεση είχε μεταφερθεί στα καρέ του Σέζαρ και μέσα σε δυο τρία λεπτά οι Ολλανδοί κέρδιζαν συνεχόμενα κόρνερ. Σε ένα από αυτά, λοιπόν, στο 68' πέτυχαν και το δεύτερο του γκολ. Σε εκτέλεση του Ρόμπεν ο Κάιτ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σνάιντερ από κοντά τη δεύτερη για την ολική ανατροπή.

Ψυχρολουσία στο βραζιλιάνικο στρατόπεδο, στο οποίο έλειπε πλέον το καθαρό μυαλό. Έτσι, πέντε λεπτά μετά το 2-1 ήρθε και το γεγονός που κλείδωσε την πρόκριση για την Ολλανδία: Η αποβολή του Φελίπε Μέλο για χτύπημα εκτός φάσης στον Ρόμπεν.

Η συνέχεια ήταν παράσταση για έναν ρόλο με τους «οράνιε» να βγαίνουν συνεχώς μόνοι τους σε αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να μπορούν να σκοράρουν. Λίγη σημασία όμως είχε πλέον αυτό, αφού ούτε η Βραζιλία μπορούσε να φτάσει στο γκολ και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βίελ, Χάιτινγκα, Όιγερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάουτ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Πέρσι (85’ Χούντελαρ), Σνάιντερ, Ρόμπεν

Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος (62’ Ζιλμπέρτο Μέλο), Λούσιο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ντάνιελ ¶λβες, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο (77’ Νιλμάρ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις