Επισκόπηση κυριακάτικου Τύπου

Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 10:10
A- A A+

Οι ανατροπές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό και οι αντιδράσεις που προκαλούν οι εκτιμήσεις για τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η κατάσταση των οικονομικών και οι φήμες περί νέων μέτρων που ζητεί το ΔΝΤ, κυριαρχούν στον κυριακάτικο Τύπο.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ηρέμησε τώρα ο Μπάρμπα-Σαμ!"

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ο "ΑΤ" αναζητά τα βαθύτερα αίτια της ενδεχόμενης ακύρωσης του έργου και τις συνέπειες για την Ελλάδα, αλλά και γενικότερα για την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή μας. Γιατί ατόνησε η προσπάθεια της ΝΔ για τη δημιουργία ενός "ενεργειακού κόμβου" που θα αναβάθμιζε τη θέση της χώρας μας. Ποιος ο ρόλος των Αμερικανών. Ηρέμησε τώρα ο Μπάρμπα-Σαμ!".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Βουτιά των βάσεων σε όλα τα πεδία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παραμονή ανακοίνωσης των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων, η αγωνία 90.000 υποψηφίων βρίσκεται στο ζενίθ! Μεθαύριο μετά τις 12 το μεσημέρι, θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογικές επιδόσεις και μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα αποσταλούν στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι σχετικές καταστάσεις για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια, προκειμένου να εκδοθούν οι βεβαιώσεις πρόσβασης".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Ο Καραμανλής ήξερε για το Βατοπαίδι".

Κατά την εφημερίδα "κεραυνούς εναντίον ακόμη και του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου εξαπολύει η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταματούλα Μαντέλη".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Συντάξεις: Ολες οι απαντήσεις. Οδηγός επιβίωσης στο νέο δύσκολο τοπίο".

Η εφημερίδα επισημαίνει "πότε σας συμφέρει να βγείτε στη σύνταξη, πότε θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα και ποιο έτος πρέπει να συμπληρώσετε για να πάρετε πλήρη σύνταξη είναι μερικές από τις ερωτήσεις που σας απαντά η εφημερίδα "ΒτΚ" ".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Το φαγοπότι στον ΟΣΕ. Πόρισμα-βόμβα στα χέρια του Δημήτρη Ρέππα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκονται οι πρώτοι φάκελοι για σκανδαλώδεις υποθέσεις κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος στον ΟΣΕ. Αμέτρητες οι "αμαρτωλές" συμβάσεις που βούλιαξαν στα χρέη και οδήγησαν σε ταμειακό αδιέξοδο τον πολύπαθο οργανισμό".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Ο Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατάντησε ο Αχθοφόρος - διαχειριστής των ανομιών ενός καθηρημένου, υπερασπιζόμενος την ηθική χωματερή του Μπεζενίτη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα βόμβα για την υπόθεση Μπεζενίτη, με αποδέκτη τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, από τον κανονικό Μητροπολίτη Κηφισιάς κ. Νικόδημο Γκατζιρούλη. Νικ. Γκατζιρούλης: ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποσχέθηκε να διευθετήσει το θέμα μου και να απαλείψει το "πάσης Ελλάδος" από τη φήμη του".

Η ΕΠΟΧΗ: "Ενα κύμα να τους παρασύρει. Απεργία γενική, την Πέμπτη 8 Ιουλίου".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "σε τεντωμένο σκοινί κυβέρνηση και κοινωνία. Η Κυβέρνηση με δικιά της ευθύνη εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών της, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιθανότητα διαρροών κατά την ψηφοφορία για συνταξιοδοτικό-εργασιακά στη Βουλή, την ερχόμενη Πέμπτη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι φωτιές που άναψε το Μνημόνιο".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "φωτιές ανάβει στην κυβέρνηση η υλοποίηση των βασικών προβλέψεων του Μνημονίου. Κατ`αρχάς δοκιμάζεται η εσωτερική αντοχή και συνοχή της, καθώς οι αφορμές για τη διάρρηξη των σχέσεων, ακόμα και μεταξύ υπουργών κατά το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν επικίνδυνα".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Μετωπική μέσα στην ομίχλη του ΔΝΤ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Σαμαράς ξεσκεπάζει με ντοκουμέντα την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Τα ψέματα, τα σφάλματα, οι αντιφάσεις συρρίκνωσαν την επιρροή του ΠΑΣΟΚ. Το σχέδιο της ΝΔ για να βγει από τα δεσμά του μνημονίου η οικονομία. Σε εκλογική ετοιμότητα μπαίνει το κόμμα".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Αδίστακτοι! Τσακίζουν τις συντάξεις".

Κατά την εφημερίδα "αποκαλύπτει το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ πως η δέσμευση της κυβέρνηση για αναπλήρωση της σύνταξης του 48% τελικά περιορίζεται στο 40%. Από το 2011 οι συντάξεις θα είναι πετσοκομμένες κατά 50%. Μειώνεται η αγοραστική δύναμη των μισθωτών κατά 15%. Επιστρέφουμε στα επίπεδα του 1984. Φόβοι για πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επειγόντως στο σφυρί ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΤΡΑΜ, ΕΛΤΑ, ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σχέδιο σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων και δρακόντειων περικοπών (προσωπικού, μισθολογικών, υπερωριών, παροχών) σε όλο το φάσμα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινής ωφέλειας δρομολογεί ως το τέλος του καλοκαιριού η κυβέρνηση, υπό την επίκληση του μνημονίου με την τρόικα".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φως στο τούνελ ως το τέλος της 4ετίας".

Η εφημερίδα σημειώνει: "Οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο, υποστηρίζει σήμερα στην "ΚΕ" ο πρωθυπουργός. Πρώτη φορά μετά την επιβολή των σκληρών μέτρων στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας, θέτοντας χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φτωχαίνουν τους εργάτες θανατώνουν την Ασφάλιση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προωθούν τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που με βάση τον ανερχόμενο πληθωρισμό (τώρα στο 5,5%) ισοδυναμεί με δραστική μείωση, ακόμη και με την πρόταση της ΓΣΕΕ για αύξηση 1%-1,5%".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Η μάχη του ασφαλιστικού ...δεν θα είναι η τελευταία".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Την πλέον κρίσιμη μάχη για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προετοιμάζεται να δώσει αυτή την εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου- η μάχη, ωστόσο αυτή, δεν θα είναι και η τελευταία".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Μετεξεταστέος ο Γιώργος. Τον αμφισβητεί πλέον και μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "κάτω από τη βάση βαθμολογούνται τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως προκύπτει από πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για το Παρόν".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Σε ιδιώτες τα λεωφορεία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε λύση "Ολυμπιακής" προσανατολίζεται η κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να αντιμετωπίσει την έκρηξη ζημιών και χρεών που έχουν επιδεινώσει την οικονομική τους κατάσταση την τελευταία πενταετία, και ειδικά το 2009".

Real news: "Ξεχάστε τις εκλογές. Ο Ολι Ρεν στην Αθήνα, τέλη Ιουλίου, με διπλό μήνυμα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο ευρωπαίος επίτροπος θα ζητήσει επίσης, να ληφθούν μέσα στο 2010 τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο για τα επόμενα χρόνια, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι στον έλεγχο εξαμήνου".

VETO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Το ΔΝΤ οδηγεί την Ελλάδα στο χάος. Νέα άγρια μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξαφνική τρύπα 1,5 δισ. ευρώ τινάζει στον αέρα τον Προϋπολογισμό, μετά την απαίτηση της τρόικας να εγγραφούν στο έλλειμμα τα ανοίγματα του ΟΣΕ και των συγκοινωνιών".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ελλάς σ` αλλάζουνε χωρίς εμάς".

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "δραματικές ανατροπές φέρνει η ψήφιση Ασφαλιστικού-Εργασιακού. Δουλειά ως τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη ψίχουλα. Μαζική ανεργία, λουκέτα και εργασία-λάστιχο χωρίς αποζημίωση. Μαχαίρι στα περιττά έξοδα για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες. Απατηλό όνειρο οι καλοκαιρινές διακοπές και η απόκτηση σπιτιού".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Το μνημόνιο είναι σε εφαρμογή. Το σύνταγμα είναι πρόβλημά σας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν στον ΤτΚ μιλά για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων. Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα η προσφυγή στη Δικαιοσύνη... Σήμερα υπάρχει ένα πρόγραμμα, το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ της ΕΕ, του ΔΝΤ και μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.... Οι ενδιαφερόμενες πλευρές εφαρμόζουν το περιεχόμενου του Μνημονίου, το οποίο υπεγράφη τον Μάιο".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Ενώ οι Βαλκάνιοι αιμοδοτούν τον τουρισμό Αγγλοι-Γερμανοί μας γύρισαν την πλάτη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: "Απίστευτη απάτη στα Γρεβενά. Κομπίνα με δάνεια-μαϊμού".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σε τροχιά.... συμφωνίας για σύμβαση-διαιτησία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα βήμα πριν την επίτευξη εργασιακής ειρήνης βρίσκονται οι κοινωνικοί εταίροι. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στην οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα υπάρξει συμφωνία για τριετή σύμβαση".

ΚΕΡΔΟΣ: "Το εξάμηνο των φόρων".

Κατά την εφημερίδα "αντιμέτωπο με ένα πραγματικό κύμα "φοροκαταιγιστικών" μέτρων, που υποχρεώθηκε να λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, θα βρεθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή