Θαυμασμός για την εθνική «μεταναστών» στη Γερμανία

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 17:31
UPD:17:36

Εντεκα τουλάχιστον παίκτες από τους 23 στην ομάδα της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ προέρχονται από οικογένειες μεταναστών.

A- A A+

Τον θαυμασμό του για το γεγονός πως η εθνική Γερμανίας στο Μουντιάλ συγκροτείται από τουλάχιστον 11 παίκτες -στο σύνολο των 23-, οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, εξέφρασε ο υπουργός εσωτερικών και αθλητισμού της χώρας, Τόμας ντε Μαϊζιέρ.

«Έχουν δουλέψει σκληρά και ανταμείβονται έτσι με τις εξαιρετικές αποδόσεις τους. Ήθελαν να γίνουν Γερμανοί πολίτες και το κατάφεραν χωρίς να γυρίσουν τις πλάτες τους στις χώρες απ’ τις οποίες προέρχονται. Τους έχουμε αποδεχθεί και τους αγαπάμε όλους», υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Όπως μάλιστα τόνισε, η εθνική Γερμανίας αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα αφοσίωσης των μεταναστών .

«Η ποδοσφαιρική μας ομάδα αποτελεί παράδειγμα αφομοίωσης. Αυτή που δουλεύουν σκληρά και έχουν πίστη στη Γερμανία θα ανταμειφθούν», πρόσθεσε.

Πράγματι, παίκτες-κλειδιά της εθνικής Γερμανίας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο προέρχονται από οικογένειες μεταναστών. Του Μίροσλαβ Κλόζε και του Λούκας Ποντόλσκι από την Πολωνία, του Μεζούτ Οζίλ από την Τουρκία, του Σάμι Κεντίρα από την Τυνησία, του Ζερόμ Μπόατενγκ από την Γκάνα και του Μάριο Γκόμεζ από την Ισπανία.

Η «νασιονάλμαντσαφτ» βρίσκεται στα ημιτελικά του τουρνουά, όπου την ερχόμενη Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις