Τα αστέρια του Μουντιάλ που δεν έλαμψαν ποτέ

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 19:18

A- A A+

Μέσι, Ρούνεϊ και Ρονάλντο. Ποδοσφαιριστές διαφορετικών εθνικοτήτων και συλλόγων, που όμως μοιράζονται πλέον ένα κοινό χαρακτηριστικό: Πριν το Μουντιάλ θεωρούνταν τα μεγάλα ταλέντα που θα έλαμπαν με τις εμφανίσεις τους σε αυτό. Εν τέλει απογοήτευσαν...

Έχοντας πετύχει μαζί συνολικά 114 τέρματα τη σεζόν 2009/10, λογικά ήταν οι πλέον επικίνδυνοι για τις αντίπαλες άμυνες και δίχτυα. Σε 13 παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως, το τρίδυμο πέτυχε μόλις ένα τέρμα.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έτρεξε, πάλεψε, ίδρωσε, αλλά η Αγγλία έφυγε «συστημένη» μετά το 4-1 που υπέστη στα χέρια της Γερμανία. Ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε μεν μια φορά, αλλά το μόνο του γκολ ήταν εις βάρος της αδύναμης Βορείου Κορέας, την οποία η ομάδα του κέρδισε με 7-0. Όσο για τον Μέσι, μπορεί να το κυνήγησε, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Για τον πρώτο δικαιολογία αποτελούν οι συνεχείς τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν στο τέλος της φετινής περιόδου. Ο 24χρονος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέφερε στα γόνατα, στους αστραγάλους και τη βουβωνική χώρα.

Ο Ρονάλντο πάλι, αν και ανέλαβε επιπλέον καθήκοντα (εκείνα του αρχηγού της εθνικής Πορτογαλίας) κινήθηκε σε ρηχά νερά, προσπαθώντας όλη την ώρα να ντριμπλάρει και να κάνει το κάτι παραπάνω. Κυριολεκτικά ήταν η σκιά του παίκτη που το 2008 αναδείχθηκε κορυφαίος στον κόσμο.

Τον τίτλο το κορυφαίου για το 2009 είχε ο Μέσι, ο οποίος και αυτός έκανε πράγματα και θαύματα με την Μπαρτσελόνα φέτος όμως στο δεύτερο του Μουντιάλ ήταν και πάλι σκέτη απογοήτευση. Με τις εμφανίσεις του, μάλιστα, ενίσχυσε τις φωνές όσων ισχυρίζονται, ότι μόνο με τους «μπλαουγκράνα» μπορεί και παίζει, αλλά ποτέ με την «αλμπισελέστε».

Ευτυχώς που έχει στο πλευρό του ακόμα τον Μαραντόνα: «Όποιος δει τον Μέσι να κλαίει στα αποδυτήρια και συνεχίζει να λέει ότι δεν νιώθει τιμή για τη φανέλα της εθνικής, είναι απλώς ανόητος».

Γενικά, όμως, το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ήταν η απόλυτη καταστροφή των μεγάλων αστέρων των ευρωπαϊκά γήπεδα.

¶φαντος με τη Βραζιλία ο 28χρονος Κακά, που πριν τρία χρόνια είχε χρησθεί κορυφαίος στο κόσμο.

Εξαφανισμένοι και οι Σάμιουελ Ετό και Ντιντιέ Ντρογκμπά, οι οποίοι μαζί έχουν κατακτήσει τους πέντε από τους επτά τελευταίους τίτλους Αφρικανός ποδοσφαιριστής της Χρονιάς.

Ο Καμερουνέζος προερχόμενος από δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην ομάδα του κατέκτησε κάθε δυνατό τίτλο, έστειλε μεν δυο φορές την μπάλα στα δίχτυα, αλλά η εθνική της χώρας του αποκλείστηκε νωρίς από τον πρώτο γύρο.

Όσο για τον Ντρογκμπά, το πάλεψε αρκετά αγωνιζόμενος με σπασμένο δεξί χέρι και πέτυχε ένα γκολ κατά της Βραζιλίας. Φυσικά αυτό δεν έφτανε για να προκριθεί η Ακτή Ελεφαντοστού στον επόμενο γύρο του τουρνουά.

Το καλό είναι, βέβαια, πως τουλάχιστον μια νέα φουρνιά ταλέντων βγήκε στην επιφάνεια. Σε αυτή ξεχωρίζουν ο 23χρονος δεξής μπακ της Ολλανδίας Γκρέγκορι φαν ντερ Βίελ και ο 23χρονος επιθετικός της Ουρουγουάης Λουίς Σουάρεζ.

Η πραγματικά μεγάλη (και ευχάριστη) έκπληξη του τουρνουά είναι το δίδυμο-φωτιά της Γερμανίας αποτελούμενο από τον 21χρονος Μεζούτ Οζίλ της Βέρντερ Βρέμης και τον 20χρονος Τόμας Μίλερ της Μπάγερ Μονάχου.

Οι εμφανίσεις τους στο 4-1 επί της Αγγλίας και το 4-0 επί της Αργεντινής αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για το τι μπορούν να ελπίζουν (και να ελπίζουμε) στο μέλλον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις