Αλ. Τσίπρας: Διάτρητο και αντισυνταγματικό το ασφαλιστικό ν/σ

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 13:15
UPD:13:20

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αντισυνταγματικές. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ μαζί με επιστημονικούς φορείς θέτουν ζήτημα αντιστυνταγματικότητας, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Θέμα συνταγματικής νομιμότητας θέτει για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και ζητά από την κυβέρνηση να το αποσύρει.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αντισυνταγματικές. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ μαζί με επιστημονικούς φορείς θέτουν ζήτημα αντιστυνταγματικότητας, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ακόμα και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής διατυπώνει ενστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει τα ακόλουθα:

Α. Τσίπρας: Να αποσυρθεί αυτό το διάτρητο και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο

Α. Τσίπρας: Να αποσυρθεί αυτό το διάτρητο και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο

«Είναι πλέον φανερό ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδομήσει την κοινωνική ασφάλιση στερείται στοιχειώδους συνταγματικής νομιμότητας. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει και φέρνει σήμερα στην ολομέλεια ένα διάτρητο και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας την καλεί, «έστω και την ύστατη στιγμή, αφού δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί την κοινωνία, τουλάχιστον να σεβαστεί το σύνταγμα της χώρας». «Την καλούμε να αποσύρει αυτό το διάτρητο, αντισυνταγματικό νομοσχέδιο», συμπληρώνει.

«Καλούμε, επίσης, όλους τους βουλευτές να υπερασπιστούν το σύνταγμα και τη δημοκρατία και τους πολίτες να αγωνιστούν για να προασπίσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις όλων των προηγούμενων δεκαετιών», καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή