Διαιτητικές θεωρίες συνωμοσίας στη σκιά του Μουντιάλ

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:52

Τα πολλά διαιτητικά λάθη στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων.

A- A A+

Τα πολλά διαιτητικά λάθη στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων. Το ταμπού του ριπλέι από τους ρέφερι πλέον συζητείται ανοικτά. Παρόλα αυτά, οι θεωρίες συνωμοσίας για τους διαιτητές που θα σφυρίξουν τους εναπομείναντες αγώνες δεν έχουν σταματημό.

Ο γνωστός σε εμάς από το παιχνίδι της Εθνικής μας κόντρα στην Αργεντινή Ραβσάν Ιρμάτοφ έχει οριστεί να διευθύνει τον ημιτελικό της Τρίτης μεταξύ Ουρουγουάης και Ολλανδίας στο Κέιπ Τάουν.

Αυτό όμως σημαίνει, πως αυτομάτως χάνει τον τελικό και δεν θα επαναλάβει έτσι το κατόρθωμα του Αργεντινού Χοράσιο Ελιζόντο, ο οποίος το 2006 σφύριξε τόσο το εναρκτήριο, όσο και το τελευταίο ματς της διοργάνωσης. Ο Ουζμπέκος Ιρμάτοφ είχε βρεθεί στο εναρκτήριο παιχνίδι μεταξύ της Νοτίου Αφρικής και τους Μεξικού και γενικά θεωρείται ένας από τους καλύτερους διαιτητές στο τουρνουά.

Στον άλλο ημιτελικό μεταξύ Γερμανίας και Ισπανία ορίστηκε ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι, ο οποίος ούτως ή άλλος δεν έπαιζε πολύ ως όνομα για τον μεγάλο τελικό.

Εδώ, λοιπόν, αρχίζουν οι θεωρίες. Γιατί να μην είναι στον τελικό ο Ιρμάτοφ; Και αφού έτσι έχουν τα πράγματα, ποιος θα είναι τελικά ο εκλεκτός; Πολλά λέγονται και ακούγονται και στη FIFA σίγουρα τα λαμβάνουν υπόψιν τους.

Σε μια τέτοια περίπτωση χαμένος βγήκε ο ¶γγλος ρέφερι Χάουαρντ Γουέμπ, ο οποίος σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, βρισκόταν μέχρι την τελευταία στιγμή στη λίστα για να σφυρίξει τον προημιτελικό μεταξύ της Ουρουγουάης και της Γκάνας.

Στη διεθνή ομοσπονδία όμως λέγεται πως θυμήθηκαν ότι διαιτητής στο Γερμανία-Αγγλία ήταν ο Ουρουγουανός Χόρχε Λαριόντα που δεν είδε το γκολ του Λάμπαρντ, το οποίο ίσως άλλαζε όλη τη ροή του αγώνα. Φοβήθηκαν τότε ότι ο Γουέμπ ίσως το κρατούσε στους Ουργουανούς και κερδισμένος βγήκε ο Πορτογάλος Ολεγκάριο Μπενκουερέντσα.

Πάντως παρά τα όσα λέγονται, οι ομοσπονδιακοί προπονητές προσπαθούν να παραμένουν ήρεμοι. Όταν ρωτήθηκε, άλλωστε, γιΆ αυτό ο τεχνικός της Ουρουγουάης, Όσκαρ Ταμπάρεζ, απάντησε: «Ο κάθε διαιτητής είναι όπως οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να τα πάνε καλά, μπορεί κα χάλια. Δεν το σκεφτόμαστε και προσπαθούμε να αποφεύγουμε να μπαίνουν στο μυαλό μας υποψίες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις