Κάλεσμα Χρυσοχοΐδη για ελέγχους περί καταλληλότητας των ελληνικών γηπέδων

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 17:24

«Στόχος όλων μας πρέπει να είναι να μην τεθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο», σημείωσε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

A- A A+

Με αναβολή αγώνων απειλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε όποια γήπεδα δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας τη νέα σεζόν.

Ο υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με επιστολές του προς όλους τους αρμόδιους φορείς (Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών, την ΕΠΟ, την ΕΣΑΚΕ και τις αθλητικές ομοσπονδίες) τους κάλεσε όλους να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να ανταποκριθούν στις ανάγκες ασφάλειας των αθλητικών.

Αυτό που ζητάει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας (Νόμος 2725/1999) που προβλέπει τη συγκρότηση και ενεργοποίηση των αρμόδιων επιτροπών ελέγχου καταλληλότητας γηπέδων τους καλοκαιρινούς μήνες, με σκοπό την έγκαιρη πραγματοποίηση ελέγχων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν εφαρμοσθούν, ο κ. Χρυσοχοΐδης στις επιστολές του ξεκαθαρίζει, ότι θα εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο αναβολής αγώνων, ώστε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα φιλάθλων και αθλητών.

«Στόχος όλων μας πρέπει να είναι να μην τεθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις