Συγκρότηση επιτροπής για το αναπτυξιακό μοντέλο

Γ. Παπανδρέου: Σημαία μας η εξυπηρέτηση του πολίτη
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 20:30
UPD:20:33
A- A A+

Τη συγκρότηση δύο επιτροπών, μίας για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας και μίας δεύτερης που θα αφορά το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση του οποίου παρέστη ο Συνήγορος του Πολίτη Γ. Οι επιτροπές αυτές θα ολοκληρώσουν το έργο τους έως το τέλος του Αυγούστου.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως η πιστή τήρησή του είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας, αλλά υπάρχουν τομείς στους οποίους μπορούμε να επεκταθούμε και να εφαρμόσουμε συγκεκριμένες πολιτικές που θα στηρίξουν τον πολίτη.

Συνεχίζοντας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει τον πολίτη στο επίκεντρο της προσοχής της και αυτόν υπηρετεί. Μπορεί, όπως ανέφερε, τα γεγονότα και η κληρονομιά του παρελθόντος να έστρεψαν αναγκαστικά την προσοχή της κυβέρνησης των ΜΜΕ και των πολιτών στο πως θα αποφύγουμε το μοιραίο, μια πορεία δηλαδή προδιαγεγραμμένη προς τη χρεοκοπία, αλλά αυτό, όπως τόνισε, δεν σημαίνει ότι ο βασικός μας στόχος δεν είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτό είναι η σημαία μας, συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ακόμη ότι παρά την πρωτοφανή κρίση και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας, όλο αυτό το διάστημα έχει βάλει σημαντικά θεμέλια για την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Και τόνισε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και η βάση στην οποία η κυβέρνηση στηρίζεται για να κτίσει ένα διαφορετικό κράτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή