Συνάντηση Ομπάμα - Νετανιάχου

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 20:44
UPD:21:44

A- A A+

Σε απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, πριν τον τερματισμό του μορατόριουμ που έχει τεθεί για τους εβραϊκούς οικισμούς και λήγει το Σεπτέμβριο, ελπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσε στη διάρκεια της συνάντησής του στο Οβάλ γραφείο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σημείωσε ακόμη ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια μοναδικής έκτασης απειλή ως προς την ασφάλειά του και τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι πιέσεις κατά του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε τις πιέσεις κατά του Ιράν για να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις του και να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά που καθίσταται απειλή για τις γειτονικές του χώρες και τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθύμισε δε ότι οι ΗΠΑ επέμειναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβληθούν τον Ιούνιο νέες κυρώσεις κατά του Ιράν ώστε να πειστεί η Τεχεράνη να αναστείλει τις πυρηνικές της δραστηριότητες.

Από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι έφτασε η ώρα για άμεσες συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους. Σε ό,τι αφορά το Ιράν επεσήμανε ότι θα έπρεπε να ληφθούν πολύ πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή