Σε τελικό Μουντιάλ η Ολλανδία μετά από 32 χρόνια

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 23:25
UPD:07/07/2010 12:13

A- A A+

Μετά από 32 χρόνια η Ολλανδία επιστρέφει σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς στον ημιτελικό της Τρίτης κόντρα στην Ουρουγουάη στο Κέιπ Τάουν έφυγε νικήτρια με 3-2.

Οι «οράνιε» ίδρωσαν προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των πεισματάρηδων Λατινοαμερικάνων, όμως χάρη σε ένα καλό διάστημα πέντε λεπτών στο δεύτερο μέρος πήραν το εισιτήριο για το ματς της ζωής τους.

Η Ουρουγουάη, από την άλλη πλευρά, αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ -τη δεύτερη μάλιστα με δυο τέρματα διαφορά- πάλεψε και κυνήγησε την ισοφάριση μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, φτάνοντας κοντά σε άλλη μια υπέρβαση τις τελευταίες μέρες.

Πάντως, οι παίκτες του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ είχαν τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λέπτου και άξια έφτασαν στην πρόκριση.

Με φανταστικό μακρινό σουτ του Φαν Μπρόνκχορστ, που κατέληξε στο γάμα της εστίας του τερματοφύλακα τς Ουρουγουάης, Μουσλέρα, προηγήθηκαν με 1-0 στο 18', όμως ο Φορλάν απάντησε με το ίδιο νόμισμα για τους «σελέστε» στο 40'. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε εξαιρετική κίνηση και σουτ τουλάχιστον πέντε μέτρα μακριά από την περιοχή της Ολλανδία, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια αντίστασης στον Στεκέλεμπουργκ, ο οποίος προδόθηκε βέβαια και από τη τροχιά που πήρε η διαβόητη τζαμπουλάνι.

Παρόλα αυτά, οι «οράνιε» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και παρότι δέχθηκαν την πίεση των παικτών του Όσκαρ Ταμπάρεζ για ένα περίπου δεκάλεπτο στην επανάληψη, κατάφεραν και πέτυχαν δυο τέρματα στο διάστημα από το 70' μέχρι και το 73', σφραγίζοντας έτσι το εισιτήριό τους για τον τελικό του Γιοχάνεσμπουργκ την Κυριακή.

Ο Σνάιντερ ήταν αυτός που αρχικά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Χρειάστηκε πάντως τόσο τη βοήθεια της τύχης (μιας και το σουτ του κόντραρε δυο φορές πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μουσλέρα), αλλά και του βοηθού διαιτητή, ο οποίος δεν είδε τον φαν Πέρσι που ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση.

Με το υπέρ τους 2-1, όμως, οι Ολλανδοί κατάφεραν και έπαιξαν πιο ελύθερα και έτσι 17 λεπτά πριν το τέλος πήραν πήραν προβάδισμα δυο γκολ, όταν ο Ρόμπεν με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα του Κάιτ άφησε άγαλμα τον κίπερ της Ουρουγουάης.

Εν τέλει το μόνο που κατάφεραν οι «σελέστε» ήταν να μειώσουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με όμορφο πλασέ του Μάξι Περέιρα από το ύψος της περιοχής, όμως όσο και να το κυνήγησαν, δεν τους έφτανε ο χρόνος για να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή.

Οι συνθέσεις:

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρεζ): Μουσλέρα, Γκοδίν, Γκαργκάνο, Βικτορίνο, Καβάνι, Φορλάν (84Ά Φερνάντεζ), Α. Περέιρα (78Ά Αμπρέου), Πέρεζ, Μ. Περέιρα, Ρίος, Κάσερες

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Μπουλαρούζ, Χάιτινγκα, Όιγερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάουτ, Ντε Ζέου (46Ά Φαν Ντερ Φάαρτ), Φαν Πέρσι , Σνάιντερ, Ρόμπεν (90Ά Ελία)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις