Γερμανία-Ισπανία: Η μάχη για το 2ο εισιτήριο του τελικού

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 09:00
UPD:18:20

A- A A+

Γερμανία εναντίον Ισπανίας. Το ζευγάρι του προπέρσινου τελικού του EURO 2008 δίνει ραντεβού ξανά, απόψε (21:30, ΝΕΤ - liveblogging naftemporiki.gr). Αυτή τη φορά, βέβαια, σε έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως και πριν δυο χρόνια, πάντως, ο στόχος και των δυο αντιπάλων παραμένει ο ίδιος. Νίκη και μόνο νίκη. Γι' αυτό και όταν θα συναντηθούν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Μόζες Μαχίντα» του Ντέρμπαν σήμερα το βράδυ κύριό τους μέλημα θα είναι να επιβάλλουν το στυλ παιχνιδιού τους. Ο πρώτος που θα το καταφέρει, πιθανότατα στο τέλος να είναι και ο μεγάλος νικητής.

Για την Ισπανία με το πολυπρόσωπο και πολυτάλαντο κέντρο το ερώτημα είναι ένα: Αν θα καταφέρει να μετουσιώσει επιτέλους σε εύκολο γκολ τη συνεχή κατοχή μπάλας, που έχει σε όλη τη διάρκεια του φετινού τουρνουά.

Από την άλλη, η Γερμανία με την εκπληκτικά αυτοματοποιημένη επιθετική λειτουργία, -που δεν δείχνει να σταματάει σε τίποτα- θα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής να μπλοκάρει το παιχνίδι των «φούριας ρόχας». Κυρίως, όμως, να μην αφήσει τους Ισπανούς να εκμεταλλευτούν τη σαφέστατα «αχίλλειο πτέρνα» της, που εντοπίζεται στην άμυνά της.

Το καλό, πάντως, για το θέαμα που πρόκειται να προσφέρουν είναι, πως και οι δυο αντίπαλοι προπονητές έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν όλα τους τα αστέρια.

Ο Σεσκ Φάμπρεγας αποτελεί ακόμα ερωτηματικό για τον Βιθέντε ντελ Μποσκ, λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει στην περόνη του αριστερού του ποδιού, όμως οι τελευταίες εξετάσεις του επεφύλασσαν καλά νέα. Πιθανότατα θα μπορέσει να αγωνιστεί βασικός, αλλά αν δεν τα καταφέρει τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Φερνάντο Τόρες.

Όσο για τη νασιονάλμαντσαφτ και τον Γιοακίμ Λεβ, μια είναι απουσία και αυτή δεδομένη εδώ και αρκετές μέρες. Εκείνη του τιμωρημένου Τόμας Μίλερ. Ο 20χρονος επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου μπορεί να έχει αποτελέσει την έκπληξη της φετινής Γερμανίας, όμως τα «πάντσερ» έχουν αποδείξει πως λειτουργούν πρώτα ως σύνολο, όπου ουδείς είναι αναντικατάστατος.

Η μάχη των δυο αντιπάλων πέρα από το εισιτήριο για τον τελικό, επεκτείνεται και σε αυτή του πρώτου σκόρερ.

Με πέντε γκολ σε πέντε παιχνίδια ο Νταβίντ Βίγια οδηγεί τη λίστα για το «χρυσό παπούτσι» και αποτελεί τη μόνιμη επιθετική λύση της Ισπανίας (η οποία έχει πετύχει μόλις έξι τέρματα σε όλο το τουρνουά).

Η Γερμανία, πάλι, δεν έχει τέτοια εξάρτηση από ένα άτομο. Σίγουρα, όμως, ο Μίροσλαβ Κλόζε είναι ό,τι επικίνδυνο όπλο που διαθέτει. Με τέσσερα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια και συνολικά 14 σε τρία διαφορετικά Μουντιάλ, υπολείπεται μόλις ένα τέρμα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 15 γκολ του Ρονάλντο ως πρώτου σκόρερ όλων των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Μπορεί να τα καταφέρει;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις