Για πρώτη φορά στον τελικό η Ισπανία

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 23:26
UPD:10/07/2010 00:32

A- A A+

Με ένα γκολ του Κάρλες Πουγιόλ η Ισπανία επικράτησε με 1-0 της Γερμανίας στο Ντέρμπαν και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι «φούριος ρόχας», έχοντας τη κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πήγαν το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν και εν τέλει χάρη σε ένα τέρμα από στημένη φάση (κόρνερ) έφτασαν στο τέρμα που τους δίνει το εισιτήριο για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής

Από την άλλη, οι παίκτες του Γιοακίμ Λεβ το πάλεψαν όσο μπορούσαν, αλλά χωρίς τον τιμωρημένο Τόμας Μίλερ δεν έβγαλαν την έκρηξη στην επίθεση που μας είχαν συνηθίσει στα προηγούμενα ματς.

Το ματς, αν και διατήρησε το ενδιαφέρον του μέχρι τέλους, παρόλα αυτά δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Από το ξεκίνημα οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 6' είχαν ευκαιρία με τον Νταβίντ Βίγια, ο οποίος πετάχτηκε πίσω από τη γερμανική άμυνα, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει και τον Νόιερ.

Η Γερμανία γρήγορα κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά προτίμησε έναν πιο παθητικό ρόλο και φαινόταν πως έψαχνε το γκολ στις αντεπιθέσεις. Έτσι η Ισπανία μπόρεσε και έκανε άνετα το παιχνίδι της, έχοντας μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας, αλλά χωρίς να μπορεί να βγάλει τη μεγάλη φάση.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην επανάληψη, μόνο που όσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση των παικτών του Βιθέντε ντελ Μποσκ εντεινόταν. Σε μια δυο περιπτώσεις πολιόρκησαν τα καρέ του Νόιερ και στο τέλος έλυσαν το «γόρδιο δεσμό» στο 73'.

Σε κόρνερ του Τσάβι ο Πουγιόλ ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και ολομόναχος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά που είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Στα 17 λεπτά συν τις καθυστερήσεις που απέμεναν οι Γερμανοί ξύπνησαν και εμφανίστηκαν πιο επιθετικοί, αλλά μάταια. Οι Ισπανοί γύρισαν όλοι στην άμυνά τους και παίζοντας καλά στις γωνίες ροκάνισαν τον χρόνο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις:

Γερμανία (Γιακίμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Ζερόμ Μπόατενγκ (52' Γιάνσεν), Κεντίρα (81' Μάριο Γκόμεζ), Σβάινσταϊγκερ, Τροχόβσκι (62' Κρόος), Εζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε.

Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μποσκ): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (93' Τσάμπι Αλόνσο), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (86' Σίλβα), Βίγια (81' Τόρες).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις