Oι αντίπαλοι των ομάδων μας στην Ευρωλίγκα

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 06:44
UPD:11/08/2010 14:27
A- A A+

Ο Ολυμπιακός «ανοίγει» τη νέα Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ (18/10) και συνεχίζει με Ουνικάχα, Ρόμα, Μπάμπεργκ και... μία άγνωστη ομάδα. Με ΤΣΣΚΑ, Βαλένθια, Εφές, Αρμάνι και Ολίμπια Λιουμπλιάνα ο Παναθηναϊκός. Η ουκρανική Μπουντιβέλνικ πρώτο εμπόδιο για Μαρούσι.

Η Ευρωλίγκα της αγωνιστικής περιόδου 2010-11 είναι έτοιμη ως προς ένα μεγάλο μέρος της. Χθες το μεσημέρι στη Βαρκελώνη πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της νέας χρονιάς κι οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδος, Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός στους ομίλους και το Μαρούσι στα προκριματικά, γνωρίζουν εδώ και λίγες ώρες τους πρώτους αντιπάλους τους.

Opening game με Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ

Με ΤΣΣΚΑ, Βαλένθια, Εφές, Αρμάνι και Ολίμπια Λιουμπλιάνα θα αναμετρηθεί ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός ως επικεφαλής είδε στο β' όμιλο να του κάνουν παρέα οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ουνικάχα, Ρόμα, Μπάμπεργκ, συν μία εκ των ¶λμπα Βερολίνου, Ροάν, Χέμοφαρμ, Χάποελ Γκιλμπόα/Γκαλίλ, Ούνικς Καζάν, Γκρόνινγκεν, Νίμπουρκ και Σαρλερουά που διεκδικούν μέσω των προκριματικών μία θέση στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, θα κάνουν, όπως το 2000, το πρώτο τζάμπολ της νέας Ευρωλίγκα. Αντίπαλός τους θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ στις 18 Οκτωβρίου.

Από τα ονόματα αυτά μόνο η ομάδα του Έτορε Μεσίνα κι η πάντα υπολογίσιμη Ουνικάχα του Γιώργου Πρίντεζη και του Τερέλ ΜακΙντάιρ θα πρέπει να ανησυχούν τον σοβαρό Ολυμπιακό. Η Ρόμα προέρχεται από μία κάκιστη χρονιά και δύσκολα θα σηκωθεί από κάτω, η Μπάμπεργκ, αν και νταμπλούχος Γερμανίας, είναι... Μπάμπεργκ, ενώ σχεδόν καμία τις υποψήφιες ομάδες να περάσουν στον όμιλο από τα προκριματικά δε δείχνει να ταιριάζει... αισθητικά κι αγωνιστικά στην Ευρωλίγκα.

Δυνατοί αντίπαλοι για Παναθηναϊκό

Ο πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναϊκός, όντας στο β' γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκε στον δ' όμιλο, επικεφαλής του οποίου τέθηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς πλέον. Μαζί τους θα είναι η κάτοχος του EuroCup Βαλένθια, η Εφές Πίλσεν του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο με την οποία βρέθηκε και πέρυσι αντίπαλος στην πρώτη φάση, καθώς κι η Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παραμένει δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ κι από φέτος με τον «Ντούλε» στον πάγκο της επιστρέφει σε γνώριμα επίπεδα επικινδυνότητας, η Βαλένθια είναι ομάδα της Ισπανίας κι αυτό από μόνο του την καθιστά υπολογίσιμη, ενώ η Εφές Πίλσεν γνωρίζει τι χρειάζεται για να δυσκολέψει κάθε αντίπαλο. Η Αρμάνι Τζινς του Μιλάνο κι η σλοβενική Ολίμπια περισσότερο συμπληρώνουν τον όμιλο, παρά αγχώνουν τους «πράσινους».

Η χρονιά θα αρχίσει για το «τριφύλλι» από τη Βαλένθια κόντρα στις «Νυχτερίδες» στις 20 ή 21/10.

Αναλυτικά οι όμιλοι της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα 2010-11:

A' ΟΜΙΛΟΣ: Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τ.Α., Παρτιζάν, Πρόκομ, Ζαλγκίρις Κ., 2η ομάδα προκριματικών

Β' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Ουνικάχα, Ρόμα, Μπάμπεργκ, 1η ομάδα προκριματικών

Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα, Σιένα, Λιέτουβος Ρίτας, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Τσιμπόνα, Σολέ

Δ' ΟΜΙΛΟΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκός, Βαλένθια, Εφές Πίλσεν, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Ολίμπια Λιουμπλιάνα

Αρχή με Μπουντιβέλνικ το Μαρούσι

Όπως πέρυσι, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σε τρεις τους εκπροσώπους της στους ομίλους. Το βάρος πέφτει και φέτος στο Μαρούσι, το οποίο, στη δεύτερη παρουσία του στη διοργάνωση, καλείται αυτή τη φορά να καλύψει απόσταση τριών (κι όχι δύο) προκριματικών γύρων για να φέρει σε πέρας την αποστολή. Πρώτος αντίπαλος, με την ευχή να υπάρξουν κι άλλοι στη συνέχεια, η ουκρανική Μπουντιβέλνικ (21-24/9, εντός πρώτα).

Η ομάδα του Κιέβου είχε την ευκαιρία φέτος να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημά της μετά το 1997, αλλά ούτε η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της ουκρανικής λίγκα, ούτε οι «σκούπες» σε προημιτελικά κι ημιτελικά την βοήθησαν, μιας κι ηττήθηκε με 2-3 στους τελικούς από την Αζόβμας.

Σε περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» καταφέρουν να περάσουν, τα πράγματα αναμένονται σαφώς πιο δύσκολα, αφού θα τους περιμένει μία εκ των Κίμκι (πιθανότατα) και Καζέρτα. Αν αποκλειστούν, σε οποιοδήποτε γύρο των προκριματικών, τους περιμένει μία θέση στους ομίλους του EuroCup.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προκριματικών:

Α' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

¶λμπα Βερολίνου-Ροάν

Χέμοφαρμ-Χάποελ Γκιλμπόα/Γκαλίλ

Ούνικς Καζάν-Γκρόνινγκεν

Νίμπουρκ-Σαρλερουά

Β' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Βιλερμπάν-Μπούντουτσνοστ

ΛεΜαν-Μπάνβιτ

Κίμκι-Καζέρτα

Μπουντιβέλνικ-Μαρούσι

Το ημερολόγιο της Ευρωλίγκα

Προκριματικά: 21 Σεπτεμβρίου με 8 Οκτωβρίου

Κανονική περίοδος: 18 Οκτωβρίου με 23 Δεκεμβρίου

ΤΟΡ 16: 19 Ιανουαρίου με 1 Μαρτίου

Playoffs: 22 Μαρτίου με 6 Απριλίου

Final Four (Τορίνο): 6-8 Μαΐου

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις