ΗΠΑ : «Ο.Κ.» της Γερουσίας για το υπερυπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2002 08:15
A- A A+

Συμβιβασμός επιτεύχθηκε, έπειτα από αρκετούς μήνες αδιεξόδου, ανάμεσα στη δημοκρατική και στη ρεπουμπλικανική πτέρυγα στην αμερικανική Γερουσία όσον αφορά τη δημιουργία του υπερυπουργείου για την Εσωτερική Ασφάλεια, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ψήφιση του σχετικού νόμου μέχρι τα τέλη της εβδομάδος, όπως ανακοινώθηκε χθες βράδυ από κοινοβουλευτικές πηγές.

Το κείμενο του νέου συμβιβασμού ανάμεσα στις δύο πτέρυγες ενδέχεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Γερουσία την ερχόμενη Παρασκευή, ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδος, τόνισε πηγή προσκείμενη στον επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στο σώμα, Τομ Ντάσλ.

Ο συμβιβασμός επετεύχθη μεταξύ του Λευκού Οίκου, των ρεπουμπλικανών υπευθύνων στη Γερουσίας και τη δημοκρατική πτέρυγα χάρις στη μεσολάβηση «κεντρώων» Γερουσιαστών, ιδίως του Λίνκολν Τσάφι, από το Ροντ Αϊλαντ, και του Τζον Μπρό, της Λουϊζιάνα.

Οι δημοκρατικοί έφεραν αντιρρήσεις κυρίως στο εδάφιο που προβλέπει πως η κυβέρνηση θα μπορεί κατά το δοκούν να απολύει ή να μετατάσσει υπαλλήλους του υπερυπουργείου. Από την πλευρά του, ο Ντάσλ, μόλο που εξακολουθεί να διαφωνεί με ορισμένους από τους όρους και του τελευταίου συμβιβασμού, όπως τονίζει το περιβάλλον του, διατυπώνει σε βραχύ ανακοινωθέν του τη βούλησή του να προωθήσει την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας το συντομώτερο δυνατόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή