Γ. Καρατζαφέρης: Λανθασμένα τα πρότυπα για τους νέους

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 13:43
UPD:14:09

«Η Πολιτεία δημιουργεί απαίδευτους νέους και τους εμφυσά λανθασμένα πρότυπα», τόνισε ο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

A- A A+

Στην έλλειψη αξιοκρατικών προτύπων, αξιών, εθνικών ιδανικών προς τη Νεολαία εκ μέρους της Πολιτείας, των πολιτικών, των ΜΜΕ, «με αποτέλεσμα να δημιουργούνται απαίδευτοι νέοι, αλλά και να οδηγούνται στην απελπισία», επικέντρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με θέμα τις «αλλαγές, που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων».

«Δεν τους δίνουμε Παιδεία», είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να οργανώσουμε έτσι την Πολιτεία, ώστε να ξέρουν ότι η αξιοκρατία επιβραβεύεται».

«Ποια είναι τα πρότυπα, που δίνουμε στους εικοσάρηδες;» διερωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης και σημείωσε ότι οι νέοι δεν θα αναζητήσουν τα πρότυπα στη Βουλή, όταν «εμείς εδώ μέσα κάνουμε τη μία εξεταστική μετά την άλλη σε βάρος των προηγούμενων».

Πρόσθεσε ακόμα πως οι νέοι σήμερα λαμβάνουν γενικά και στις περισσότερες εκφάνσεις της δημόσιας ζωής λανθασμένα πρότυπα. Έφερε δε ως παραδείγματα τον τομέα του Αθλητισμού, όπου ξέρουν ότι «αθλητής γίνεσαι με το ντόπιγκ», και το Πανεπιστήμιο, στο οποίο «αν δεν ενταχθείς στις ομάδες, δεν περνάς μάθημα».

«Τους διδάσκουμε τον άκρατο φασισμό, την αρπαχτή, να "μην πιστεύεις στο έθνος", απαγορεύεται να είναι ο Έλληνας πατριώτης, να μένει μακριά από την Εκκλησία, να θεοποιεί το ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση το χρήμα, μαθαίνουν (σσ. οι νέοι) ότι όταν έχουν πλούσιο ή διάσημο πατέρα, θα περάσουν καλά», είπε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι «η έλλειψη Παιδείας των νέων και το ότι τους δίνουμε τυποποιημένη μάθηση, αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, όταν απαντούν πως δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου και στις 25 Μαρτίου» και πρόσθεσε: «Η διαφορά της νεολαίας του ΄40 με τη σημερινή είναι ότι εκείνη τη διέκρινε το φρόνημα, ενώ τώρα υπερισχύει το "φρόνιμα"».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στα προβλήματα των ναρκωτικών, των τροχαίων και του εθισμού των νέων στο αλκοόλ, τονίζοντας πως «είμαστε μια χώρα που γεννάει τα λιγότερα παιδιά και σκοτώνει τα περισσότερα». Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρωθυπουργό ζήτησε την απαγόρευση της διαφήμισης του αλκοόλ από την τηλεόραση.

Ακόμη τόνισε πως απαιτείται επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων. Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας, αλλά και της παλλινόστισης των νέων επιστημόνων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρότεινε, όταν προσλαμβάνονται απόφοιτοι πανεπιστημίου για τα πρώτα χρόνια, να καλύπτει το κράτος τα ένσημά τους.

«Η Νεολαία δεν έχει καθοδήγηση. Ναι, θα βρει το δρόμο της, αλλά ας μην κλείνουμε τα φώτα. Να ποντάρουμε σε αυτή, αξιοποιώντας το καλό της DNA», κατέληξε.

Ο κ. Καρατζαφέρης, με στόχο τη συγκράτηση μορφωμένων νέων στην πατρίδα και την άμβλυνση της ανεργίας, πρότεινε να καλύπτει το κράτος τα ένσημα των αποφοίτων πανεπιστημίων οι οποίοι προσλαμβάνονται στις επιχειρήσεις για τα δύο πρώτα χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή