Δριμεία επίθεση Αντ. Σαμαρά στην κυβέρνηση

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 15:43
UPD:16:53

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν είναι το ίδιο, αφού, όπως υποστήριξε, η ΝΔ ήταν που νομιμοποίησε το μεγαλύτερο ρουσφέτι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με τη μονιμοποίηση των 35.000 συμβασιούχων το 2004.

A- A A+

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε πανικό και αμηχανία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα δικαιώματα των νέων.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν είναι το ίδιο, αφού, όπως υποστήριξε, η ΝΔ ήταν που νομιμοποίησε το μεγαλύτερο ρουσφέτι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με τη μονιμοποίηση των 35.000 συμβασιούχων το 2004, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα ήταν που απέλυσε τους λίγους συμβασιούχους που προσέλαβε η ΝΔ.

Ο αρχηγός της ΝΔ έκανε λόγο ακόμη για πελατειακή νοοτροπία της κυβέρνησης, όταν «ελληνοποιούνται» μετανάστες και την ίδια ώρα στερείται το δικαίωμα ψήφου στους αποδήμους.

«Μιλάτε εσείς ότι κάνετε ανατροπές, όταν λέγατε πριν τις εκλογές ότι "λεφτά υπάρχουν" και φτάσαμε στα σημερινά», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουγό, επιμένοντας ότι εκείνα τα οποία απαιτούνται είναι ισχυρότατα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Καταλήγοντας, ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ότι δεν μπορεί μία κυβέρνηση σε ώρα κρίσης να δίνει για όλα τη στερεότυπη απάντηση ότι φταίει η ΝΔ και να πετροβολά ο ένας τον άλλο. «Μια πανικόβλητη κυβέρνηση της ώρα της κρίσης είναι ό,τι το χειρότερο» συμπλήρωσε.

Κατά την τριτολογία του ο Πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος που η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα ψήφους στους μετανάστες και αναρωτήθηκε, αν «θέλουμε στο περιθώριο τον μετανάστη, ή να έχει φωνή».

«Και νομίζετε πως στο περιθώριο θα βελτιωθούν οι συνθήκες στις γειτονιές, ή ότι δεν θα υπάρξουν φαινόμενα ρατσισμού; Όταν υπάρχει η αίσθηση πως είσαι μέλος της κοινωνίας, γίνεσαι νοικοκύρης», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή