Στρατηγικός εταίρος η Τουρκία, λέει ο πρόεδρος της Νιγηρίας

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010 00:27
A- A A+

Στρατηγικό εταίρο για την ανάπτυξη της Νιγηρίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας, Γκούντλακ Τζόναθαν, την Τουρκία, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

«Η Τουρκία είναι ένας στρατηγικός εταίρος για την αναζήτηση οικονομικής μεγέθυνσης και ανάπτυξης της Νιγηρίας», που αριθμεί 150 εκατομμύρια κατοίκους, δήλωσε ο Τζόναθαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της νιγηριανής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στην Αμπούζα την επομένη μιας συνόδου κορυφής της λεγόμενης D-8 (Ανάπτυξη 8), στην οποία συμμετείχε επίσης ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Στόχος του οργανισμού αυτού, που ιδρύθηκε το 1997, είναι η προώθηση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη μέλη, οκτώ μουσουλμανικές χώρες -Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράν, Μαλαισία, Μπανγκλαντές, Νιγηρία, Πακιστάν και Τουρκία.

Ο ηγέτης της Νιγηρίας κάλεσε τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στους τομείς-κλειδιά της χώρας του και υπογράμμισε τις εξαιρετικές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή