Τελικός και για τον πρώτο σκόρερ

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010 11:57
A- A A+

Ολλανδία και Ισπανία έχουν εξασφαλίσει μια θέση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά πέρα από τη μάχη του τίτλου θα υπάρξει και μια ακόμη, ιδιαίτερα σημαντική εκείνη του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης.

Όσο κι αν το σημαντικότερο για κάθε ποδοσφαιριστή είναι να νικάει η ομάδα του, πόσο μάλλον σε ένα τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη δόξα που χαρίζει ο τίτλος του πρώτου σκόρερ στο Μουντιάλ. Φέτος, τυχαίνει οι δύο πρώτοι σκόρερ της σχετικής λίστας να ανήκουν στις εθνικές ομάδες των χωρών που θα αγωνιστούν στον τελικό. Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Ισπανό Νταβίντ Βίγια και τον Ολλανδό Γουέσλεϊ Σνάιντερ, οι οποίοι έχουν πετύχει από 5 γκολ. Έτσι αν δε θέλουν να μοιραστούν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ πρέπει να σκοράρουν στον τελικό, βοηθώντας παράλληλα τη χώρα τους στο να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Βίγια από τη μεριά του, ο οποίος από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ και στο Euro 2008. Στα 29 του πλέον χρόνια ο βραχύσωμος επιθετικός είναι επίσης μόλις ένα γκολ πίσω από τον Ραούλ, ώστε να τον «πιάσει» στην κορυφή των σκόρερ της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας, κάτι το οποίο του προσδίδει ένα επιπλέον κίνητρο για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα την Κυριακή στο μεγάλο τελικό. Στον αντίποδα, ο Σνάιντερ που οδήγησε την Ίντερ στην κατάκτηση του φετινού Champions League, αν και δεν είναι καθαρό σέντερ φορ, έχει αποδείξει ότι μπορεί να βρει εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα.

Τα πράγματα όμως δεν θα είναι τόσο απλά για τους δύο πρώτους σκόρερ καθώς οι Γερμανοί και οι Ουρουγουανοί που θα αναμετρηθούν στον μικρό τελικό θα προσπαθήσουν να πάρουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Πιο συγκεκριμένα, ο Κλόζε (ο οποίος θέλει ένα γκολ για να φτάσει στα 15 το Ρονάλντο στην κορυφή των Μουντιαλικών σκόρερ όλων των εποχών) και ο Μίλερ για τη Γερμανία έχουν πετύχει από 4 τέρματα. Ενώ για την Ουρουγουάη, Φορλάν και Σουάρεζ έχουν πετύχει 4 και 3 γκολ αντίστοιχα. Είναι λοιπόν πιθανό κάποιος από τους παραπάνω να προσπεράσει τους Βίγια και Σνάιντερ κυριολεκτικά πάνω στο νήμα. Υπάρχει, λοιπόν, τεράστιο ενδιαφέρον και για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης και τα πάντα θα κριθούν την Κυριακή.

www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις