Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ ο Π. Ευθυμίου

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010 14:31
UPD:18:43
A- A A+

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξελέγη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

Ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε τηλεφωνικά στον κ. Ευθυμίου καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, το γεγονός της εκλογής του ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ είναι εθνικής σημασίας και σηματοδοτεί τόσο τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, όσο και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, προκειμένου να αποκτήσει και πάλι η χώρα ισχυρή φωνή στη διεθνή κοινότητα.

Με τον κ. Ευθυμίου επικοινώνησε τηλεφωνικά, προκειμένου να τον συγχαρεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ενώ συγχαρητήριο τηλεγράφημα του απέστειλε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η εκλογή του κ. Ευθυμίου αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, επιτυχία η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία.

Οπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ευθυμίου εξελέγη με σημαντική διαφορά ψήφων στην Ολομέλεια της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο, συγκεντρώνοντας 130 ψήφους έναντι 66 που έλαβε ο συνυποψήφιός του Καναδός Γερουσιαστής Consiglio Di Nino.

«Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια αναβάθμιση της θέσης και της αξιοπιστίας της Ελλάδας διεθνώς, καθώς ο ΟΑΣΕ επιτελεί ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις 56 χώρες που τον απαρτίζουν,ιδίως στην πρόληψη και διαχείριση κρίσεων και στην ενίσχυση της ασφάλειας σε διεθνές επίπεδο», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή