Θέλει Νίλσεν ο Ολυμπιακός

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010 18:47
A- A A+

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Ματ Νίλσεν της Βαλένθια και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για να αντικαταστήσει τον Λίνας Κλέιζα.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει σε νέα εποχή με τον ερχομό του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Στην προσπάθεια να δημιουργήσει μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει εντός κι εκτός των ελληνικών συνόρων «οργώνει» την αγορά για την ανεύρεση παικτών που θα τον βοηθήσουν να φτάσει στο στόχο του. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το gazzetta.gr, ο Ματ Νίλσεν αποτελεί τον διακαή πόθο του «Ντούντα» και για τον Αυστραλό ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να ξοδέψει κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει και η μεταγραφή του φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο.

Ο διεθνής Αυστραλός πάουερ φόργουορντ φαίνεται να έχει χαρακτηριστικά που αρέσουν στον νέα προπονητή των Πειραιωτών. Αν και 208 εκατοστών, έχει την ικανότητα να κινείται με ευχέρεια και μακριά από το καλάθι, δοκιμάζοντας αρκετές φορές το χέρι του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Έχει δύναμη στο παιχνίδι του, ενώ τα 32 χρόνια του «μαρτυρούν» την εμπειρία του.

Η φετινή παρουσία του στη Βαλένθια βοήθησε την ομάδα να πανηγυρίσει την κατάκτηση του EuroCup, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 10.1 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ.

Η τελευταία ήταν κι η πρώτη χρονιά τού 32χρονου διεθνή στις «Νυχτερίδες», με τις οποίες είχε στην ACB 8.7 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ. Επίσης έχει παραστάσεις από το λιθουανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας επί μία τετραετία, ενώ κανείς δεν έχει ξεχάσει το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ την περίοδο 2004-05.

www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις