Νικήτρια στον μικρό τελικό η Γερμανία

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010 23:22
UPD:12/07/2010 13:58

A- A A+

Η Γερμανία επικράτησε με 3-2 της Ουρουγουάης στον μικρό τελικό στο Πορτ Ελίζαμπεθ και πανηγύρισε έτσι την 3η θέση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Λατινοαμερικάνοι, αν και ήθελαν σίγουρα πολύ περισσότερο το χάλκινο μετάλλιο απ' ότι οι αντίπαλοί τους, δεν κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. Η Γερμανία ήταν ανώτερη και στο τέλος το παιχνίδι κρίθηκε υπέρ της στις λεπτομέρειες.

Με πέντε γκολ, δυο επιμέρους ανατροπές του σκορ και αρκετές φάσεις, το παιχνίδι σίγουρα άξιζε από πλευράς θεάματος και βοήθησε σε αυτό και η νασινάλμαντσαφτ, η οποία αγωνίστηκε χωρίς σκοπιμότητες.

Ο Γιoακίμ Λεβ και οι παίκτες του ήταν σαφώς πιο απογοητευμένοι από τη σελέστε για τον αποκλεισμό τους από την Ισπανία στον ημιτελικό και φαινόταν ακόμα και στον τρόπο που (δεν) πανηγύριζαν τα γκολ τους.

Ο Τόμας Μίλερ επιστρέφοντας από την τιμωρία της μια αγωνιστικής, που του είχε επιβληθεί λόγω καρτών, επέστρεψε και στα τέρματα, ανοίγοντας το σκορ στο 17' με κοντινό πλασέ μετά από ασταθή απόκρουση του Μουσλέρα σε σουτ του Σβαϊνστάιγκερ.

Πιο πεισμωμένοι μετά το 1-0 οι Ουρουγουανοί πίεσαν πιο ορθόδοξα και στο 28' ο Καβάνι εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την ασίστ-έτοιμο γκολ του Σουάρεζ για να φέρει το ματς στα ίσια.

Η αντεπίθεση όμως των παικτών του Όσκρα Ταμπάρεζ δεν είχε τελείωσε εκεί. Στο 51' μετά από έξοχο συνδυασμό ο Φορλάν με εξαίρετο γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Μπουτ, γράφοντας το 2-1 για την ομάδα του και σημειώνοντας έτσι το πέμπτο προσωπικό του γκολ στο τουρνουά.

Παρόλα αυτά, δυο αμυντικά λάθη ήταν αρκετά για να πάρουν οι Γερμανοί το ματς. Στο 56' άστοχη έξοδος του Μουσλέρα επέτρεψε στον Γιάνσεν να ισοφαρίσει με κεφαλιά χωρίς καν να πηδήξει, ενώ στο 86' ο Κεντίρα πάλι με το κεφάλι μετά από σύγχυση σε κόρνερ έγραψε το τελικό 3-2.

Η τελευταία προσπάθεια του Φορλάν να φέρει το ματς στα ίσια και να στείλει την ομάδα του στην παράταση σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι του Μπουτ, όπου βρήκε η μπάλα σε καλοεκτελεσμένο φάουλ του στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις:

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουτσίλε, Καβάνι (88' Αμπρέου) Σουάρες, Φορλάν, Πέρες (77' Γκαργκάνο), Περέιρα, Ρίος, Κάσερες

Γερμανία (Γιoακίμ Λεβ): Μπουτ, Γιάνσεν (81' Κρόος), Φρίντριχ, Αόγκο, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Οζίλ (91' Τάσκι) Μίλερ, Μέρτεσακερ, Κακάου (73' Κίσλινγκ), Μπόατενγκ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις