Γυρνούν την πλάτη στον δικομματισμό

Κλιμάκωση της δυσαρέσκειας των πολιτών δείχνει δημοσκόπηση
Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010 11:13
A- A A+

Κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα αλλά και κρίση του δικομματισμού αποτυπώνει δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή» και το ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, το 65% των πολιτών, στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση –ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ- θεωρεί καλύτερη για τη χώρα», απαντά «καμία από τις δύο». Το 25% απαντά «μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» και το 4% «μια κυβέρνηση ΝΔ».

Εξάλλου, το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 88% από την αντιπολίτευση. Επτά στους 10 πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους.

Επιπλέον, ανησυχητικά έχει αυξηθεί το ποσοστό των πολιτών που διαλέγουν αποχή από ενδεχόμενες εκλογές ή ψήφο διαμαρτυρίας. Σε σχέση με την αποχή τον Οκτώβριο του 2009 (8,5%) τον Ιούλιο που διανύουμε φτάνει στο 35,5%.

Πάντως, αν και ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, η δημοτικότητά του έχει υποχωρήσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, η δημοτικότητα του οποίου υποχωρεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Τρίτος σε δημοτικότητα ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ακολουθούν κατά σειρά ο Αλέξης Τσίπρας και μετά η Αλέκα Παπαρήγα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή