Μιλοσόσκι: Κόπωση στην ΕΕ από τη διεύρυνση

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 11:18
UPD:13:53
A- A A+

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι, για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, αλλά και γενικότερα των Δυτικών Βαλκανίων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νόβοστι» του Βελιγραδίου.

«Κινούμαστε προς την ΕΕ, αλλά το μεγάλο δίλημμα είναι εάν η ΕΕ οδεύει προς εμάς. Πριν από 10 χρόνια, η διεύρυνση ήταν αμφίδρομη πορεία, γινόταν και από τις δύο πλευρές, ένα βήμα. Τώρα έχουμε την αίσθηση ότι, τουλάχιστον σε ορισμένες χώρες της ΕΕ και σε κάποιους συντονιστές της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, επικρατεί κόπωση από τη διεύρυνση», ανέφερε ο κ. Μιλοσόσκι.

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι, για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, αλλά και γενικότερα των Δυτικών Βαλκανίων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, «εάν οι χώρες της περιοχής ενώσουν τη φωνή τους, ευκολότερα θα μπορέσουν να προσελκύσουν την προσοχή των Ευρωπαίων».

Ερωτηθείς αν θα λάβει η χώρα του ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων, ο κ. Μιλοσόσκι απάντησε πως «αυτό θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της ΕΕ να εξασφαλίσει μία συμβιβαστική απόφαση».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει κάτι τέτοιο από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η Ελλάδα, δυστυχώς, μπλοκάρει τη διαδικασία. Δεν είναι ακόμη έτοιμη να αποτελέσει την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των χωρών της περιοχής. Συζητάμε εντατικά για το θέμα, προσπαθώντας να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή