«Φόρουμ για την Ελλάδα» από την Ντ. Μπακογιάννη

Κριτική σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Αριστερά
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 12:34
UPD:17:21

Το «φόρουμ για την Ελλάδα» δεν είναι πολιτικό κόμμα, ξεκαθαρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη και συμπληρώνει: «Είναι ιδέες, λύσεις, γνώση, δύναμη, σύνθεση για την Ελλάδα του αύριο. Είναι προτάσεις για την εφαρμοσμένη πολιτική».

A- A A+

Τη σύσταση του «φόρουμ για την Ελλάδα» -ενός κινήματος θετικού πολιτικού ακτιβισμού, ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της η Ντόρα Μπακογιάννη και κάλεσε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, να συμμετέχουν σε αυτό.

Η ανεξάρτητη βουλευτής, κατά το βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, σημειώνει ότι μέσα από το «φόρουμ για την Ελλάδα» δεν επιδιώκει να κάνει κάτι δικό της. Το «φόρουμ για την Ελλάδα» δεν είναι πολιτικό κόμμα, ξεκαθαρίζει και συμπληρώνει: «Είναι ιδέες, λύσεις, γνώση, δύναμη, σύνθεση για την Ελλάδα του αύριο. Είναι προτάσεις για την εφαρμοσμένη πολιτική».

Επιπλέον, η κ. Μπακογιάννη εξηγεί ότι το «φόρουμ» είναι ανοιχτό στις ιδέες και τις προτάσεις όλων των πολιτικών, των φορέων, των κοινωνικών εταίρων, των κομμάτων, των μη Κυβερνητικών οργανώσεων.

Όπως αναφέρει, η συνάντηση αυτή, είναι η συνάντηση της κοινωνίας των πολιτών. Σε αυτήν θα μετέχουν πρόσωπα του επιστημονικού και επιχειρηματικού κλάδου, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, αλλά και απλοί εργαζόμενοι και άνθρωποι της υπαίθρου.

«Πιστεύω ειλικρινά ότι οι δημιουργικοί, οι σκεπτόμενοι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα. Μπορούμε να σχεδιάσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της αλληλεγγύης», υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη.

Στην αρχή του μηνύματός της, ζητά από τους πολίτες να εγκαινιάσουν μαζί της μια «καινούρια σχέση αδιαμεσολάβητη, αμφίδρομη, αντισυμβατική».

WWW.DORABAK.GR

Περιγράφοντας την τρέχουσα οικονομική και πολιτική συγκυρία, σημειώνει ότι «δύο μήνες μετά την ψήφιση του πακέτου στήριξης η Ελλάδα πορεύεται χωρίς ξεκάθαρο προσανατολισμό, χωρίς προοπτική».

«Καθυστερήσεις, αναποτελεσματικότητα, αλληλοκατηγορίες, καταστροφολογία υπονομεύουν τη σκληρή προσπάθεια της επιβίωσης και της αναγέννησής μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν πρέπει να παραδοθούμε, να παραιτηθούμε, λύσεις υπάρχουν αυτές τις λύσεις μπορούμε να τις δημιουργήσουμε μαζί, μέσα από νέες ιδέες», συμπληρώνει η κ. Μπακογιάννη απευθυνόμενη στους πολίτες.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «η ψήφιση του μηχανισμού στήριξης δημιούργησε τις προϋποθέσεις να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία» και καταλήγει: «Πρέπει να συμφωνήσουμε να δημιουργήσουμε και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης για την οικονομία και την πατρίδα».

Κριτική σε ΠΑΣΟΚ , ΝΔ και Αριστερά

Τονίζει ακόμη πως «ελάχιστοι πολιτικοί έχουν το κουράγιο να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, ελάχιστοι μιλούν για τον ολέθριο κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάδα και οι Έλληνες, αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας».

«Είμαστε στο σημείο μηδέν», υπογραμμίζει και καταλογιζει ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία -όπως υποστηρίζει, βρίσκεται παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις.

«Το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να προχωρήσει γρήγορα στις αναγκαίες αλλαγές. Η πλειοψηφία των υπουργών ταλαντεύεται μεταξύ αναποτελεσματικότητας και άρνησης της πραγματικότητας», τονίζει η ανεξάρτητη βουλευτής.

Δεν παραλείπει πάντως να ασκήσει κριτική και στη ΝΔ, σημειώνοντας πως «αντί να πιέζει την κυβέρνηση να κινηθεί πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο ριζικά, επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας και στην καταστροφή για να αντλήσει κομματικό όφελος».

«Για να μην αναλάβει το κόστος αναγκαίων προτάσεων για αλλαγές, προβάλλει το μπαμπούλα του μνημονίου», συμπληρώνει, κλιμακώνοντας την επίθεσή της.

Η κ. Μπακογιάννη κρίνει ακόμα ότι «τα κόμματα της Αριστεράς, έχοντας εξασφαλίσει μια ιδιότυπη χρόνια πολιτική ασυλία, βρίσκονται σε υπαρξιακή κρίση, χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και των ευθυνών τους».

Τέλος, η ανεξάρτητη βουλευτής κάνει και την αυτοκριτική της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προσωπικά έχω το θάρρος να αναγνωρίσω τα λάθη μου. Δεν θα πω ότι ευθύνονται όλοι οι άλλοι, εκτός από μένα. Ούτε θα χρησιμοποιήσω φράσεις του τύπου “εγώ τα είχα πει”».

«Ήταν λάθος μου που δεν είπα πολλά πράγματα με το όνομά τους. Ήταν λάθος μου που δεν μίλησα εγκαίρως για όσα θεωρούσα στραβά. Αναλαμβάνω λοιπόν στο ακέραιο την ευθύνη που μου αναλογεί», καταλήγει.

ΛΑΟΣ: Η κ. Μπακογιάννη αναζητά πρωταγωνιστικό ρόλο

«Η κ. Μπακογιάννη, όπως είναι φυσικό, αναζητεί ρόλο και μάλιστα πρωταγωνιστικό στην κεντρική πολιτική σκηνή», παρατηρεί ο ΛΑΟΣ και συμπληρώνει: «Είναι δικαίωμά της. Ο καθείς και φυσικά η καθεμία, “εφ' ώ ετάχθη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή