Φορλάν: Απρόσμενος ο τίτλος της Χρυσής Μπάλας

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 13:22
UPD:14:14

Ο Φορλάν έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, αν και η ομάδα του δεν κατάφερε να μπει στην τελική τριάδα.

A- A A+

Ο Ντιέγκο Φορλάν μπορεί με τις εμφανίσεις του να αναδείχθηκε άξια πολυτιμότερος παίκτης του Μουντιάλ, κερδίζοντας τη Χρυσή Μπάλα, ο ίδιος όμως φάνηκε να ξαφνιάστηκε από αυτή του την επιτυχία.

Όπως δήλωσε, ο τίτλος του ήρθε κάπως απότομα, καθώς περισσότερο περίμενε να αναδειχθεί σε πρώτο σκόρερ.

«Είναι απίστευτο όσο και απρόσμενο. Σαν επιθετικός, είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να αναδειχθώ πρώτος σκόρερ και πράγματι έφτασα κοντά σε αυτή τη διάκριση. Κάτι τέτοιο θα ήταν πιο φυσιολογικό. Όμως το βραβείο του καλύτερου παίκτη… Είναι ακόμα μια επιβράβευση της ανόδου του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης και το αφιερώνω σε όλους τους συμπατριώτες μου», τόνισε.

Ο Φορλάν έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, αν και η ομάδα του δεν κατάφερε να μπει στην τελική τριάδα.

«Μου μένει μια στεναχώρια, γιατί παρακολουθώντας τον τελικό κατάλαβα πόσο κοντά φτάσαμε στο να παίξουμε σε αυτόν. Η ήττα στον ημιτελικό ήταν μια τεράστια απογοήτευση και μου πήρε μέρες να το ξεπεράσω. Είναι γεγονός ότι οι συμπαίκτες μου και οι άνθρωποι στην πατρίδα μας στήριξαν πολλά πάνω μου και ελπίζω να τους δικαίωσα, παρότι προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου ένα απλό μέλος της εθνικής», πρόσθεσε.

Μετά τους Μαραντόνα (1986), Ρομάριο (1994) και Ρονάλντο (1998) ο Φορλάν γίνεται ο τέταρτος Λατινοαμερικάνος, που κερδίζει τη Χρυσή Μπάλα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις