Βουλγαρία: Νέος σ/δ σταθμός συνδυασμένων μεταφορών

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010 10:21
A- A A+

Στις 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού μεταφορών, τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών της Βουλγαρίας, κ. Aleksandar Tsvetkov η τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής ενός νέου σιδηροδρομικού τερματικού σταθμού συνδυασμένων μεταφορών (Ro-La) στο Ντραγκομάν της βορειοδυτικής Βουλγαρίας στα σύνορα με τη Σερβία, ενημερώνει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια.

Σύμφωνα με τον κ. Tsvetkov, οι εργασίες για τη λειτουργία του σταθμού θα ολοκληρωθούν εντός 90 ημερών.

Στον ανωτέρω τερματικό σταθμό θα επιβιβάζονται βαρέα φορτηγά αυτοκίνητα (κυρίως τουρκικά) με προορισμό την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή που θα μεταφέρονται σιδηροδρομικώς έως το Σβίλενγκραντ. Η λειτουργία του σταθμού αποσκοπεί στην αύξηση του όγκου των φορτίων που μεταφέρονται σιδηροδρομικώς, στον περιορισμό του χρόνου μεταφοράς, στην αποσυμφόρηση και στη μείωση του κόστους συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου, στην πρόληψη των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο νέος σιδηροδρομικός τερματικός σταθμός στο Ντραγκομάν ανακοινώθηκε ότι θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση περίπου 700 βαρέα φορτηγά αυτοκίνητα. Το σχετικό έργο, κόστους 6 εκατ. λέβα (περίπου 3 εκατ. ευρώ), θα χρηματοδοτηθεί από το βουλγαρικό Οργανισμό Σιδηροδρόμων, ενώ την υλοποίηση έχει αναλάβει η κρατική κατασκευαστική επιχείρηση υποδομών μεταφορών. Σχεδιάζεται η λειτουργία αντίστοιχου τερματικού σταθμού στο Σβίλενγκραντ στη νοτιοανατολική Βουλγαρία στα σύνορα με Ελλάδα και Τουρκία.

Balkan Markets Daily

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή