Έκλεισε τον Ίαν Βουγιούκας ο Παναθηναϊκός

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010 11:08

Μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του από τον Ολυμπιακό στον Πανελλήνιο, ο Ιαν Βουγιούκας έμεινε ελεύθερος και συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό για τα επόμενα δυο χρόνια.

A- A A+

Μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του από τον Ολυμπιακό στον Πανελλήνιο, ο Ιαν Βουγιούκας έμεινε ελεύθερος και συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό για τα επόμενα δυο χρόνια. Προσέγγιση για Μάριτς.

Ο 25χρονος σέντερ, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στην προεπιλογή της εθνικής Ελλάδος, ενόψει της προετοιμασίας για το επικείμενο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, ξεκίνησε την καριέρα του από τον ¶ρη Γλυφάδας και εν συνεχεία αγωνίστηκε στον Ηλυσιακό. Μετέπειτα έφυγε από την Ελλάδα για να «μετακομίσει» στο NCAA (σ.σ κολλέγιο του Σεντ Λιούις), όπου και είχε αρκετά καλή αγωνιστική παρουσία.

Την σεζόν 2005-2006 είχε 13.9 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 1.9 τάπες και 1.7 ασίστ σε 29 αγώνες κατά μέσο όρο, ενώ τη σεζόν 2006-2007 είχε 12.4 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 1.7 τάπες και 1.5 ασίστ σε 33 αγώνες.

Τον Ιούνιο του 2007 υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον Ολυμπιακό και την σεζόν 2007-2008 αγωνίστηκε στον ΑΓΟΡ με την φανέλα του οποίου πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά (σ.σ 11.2 πόντους και 6 ριμπάουντ κατά μ.ο.) με αποτέλεσμα να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου νέου καλαθοσφαιριστή του πρωταθλήματος.

Ο ταλαντούχος σέντερ ήταν 7ος στα ριμπάουντ, 6ος στα περισσότερα κερδισμένα φάουλ, 4ος στις τάπες, 5ος στην αξιολόγηση TENDEX, 6ος στα περισσότερα εύστοχα δίποντα και 6ος στο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα.

Ακολούθως επέστρεψε στο λιμάνι για να φορέσει τη φανέλα των Πειραιωτών (4.4π., 2.2ρ. μ.ο). Δεν ικανοποίησε τους «ερυθρολεύκους» και παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός στον Πανελλήνιο.

Ο Βουγιούκας έκανε πολύ καλή χρονιά στους Κυψελιώτες, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις του ιδιαίτερα στην επίθεση. Με 13.1 πόντους, 5.9 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ κατά μέσο όρο, αποτέλεσε μια από τις κυριότερες αιτίες για την πολύ καλή πορεία των «Ολυμπιονικών».

Το συμβόλαιό του, ωστόσο, ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό του για να προσθέσει μια πολύ καλή λύση στη φροντ λάιν του.

Με αυτή την κίνηση ο Ελληνοαμερικάνος σέντερ γίνεται ο 14ος παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα και των δυο «αιωνίων» προσθέτοντας το όνομα του στη μικρή αυτή λίστα, λίγες μόνο μέρες μετά τον Βασίλη Σπανούλη.

Κίνηση για Μάριτς

Ο Παναθηναϊκός πέραν τούτου κινείται και για τον ¶λεξ Μάριτς προκειμένου να αντικαταστήσει τον Νίκολα Πέκοβιτς. Οι «πράσινοι» προσπαθούν να αποκτήσουν τον σέντερ της Παρτιζάν και για αυτό έκαναν προσέγγιση προς την πλευρά του παίκτη πλησιάζοντας αρκετά τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Φυσικά, ακόμα και αν συμφωνήσει ο Παναθηναϊκός με τον Μάριτς, πρέπει να συναινέσει και η Παρτιζάν. Οι πρωταθλητές Σερβίας είχαν αρχικά ζητήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά κατόπιν των κατάλληλων κινήσεων μπορούν να μειωθούν τα χρήματα του buy out αρκετά και να ολοκληρωθεί το deal.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις