Πολυτέλεια χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, τις διαφοροποιήσεις στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλει για τη χώρα η κυβέρνηση.
Μιλώντας στον Real Fm σχετικά με τις αντιδράσεις που πυροδοτούν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τα μέτρα για την έξοδο από την κρίση, ο κ. Μπεγλίτης επισήμανε ότι η περίοδος που διανύουμε ως προς την εφαρμογή του σχεδίου για την υπέρβαση της κρίσης, είναι εξαιρετικά δύσκολη, σημειώνοντας ότι είναι φυσιολογικό να διατυπώνονται διαφορετικές προσεγγίσεις.
Πολυτέλεια χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, τις διαφοροποιήσεις στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλει για τη χώρα η κυβέρνηση.
Στη συνέχεια, ωστόσο, πρόσθεσε πως υπάρχει και μία αδυναμία κατανόησης της κρισιμότητας σε σχέση με τους εύκολους καιρούς που βίωσαν πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια στο παρελθόν.
«Πρέπει να αποφασίσουμε ποιος είναι ο στόχος. Ο στόχος είναι να βγούμε από την κρίση, με τον πιο συντονισμένο, συντεταγμένο και συλλογικό τρόπο. Από αυτή την πλευρά, ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του, ο καθένας έχει την κοινωνία, απέναντι στο λαό που μας ψήφισε, απέναντι στην ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση που έδωσε ο λαός τον περασμένο Οκτώβριο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε.
Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι «η δημοκρατική νομιμοποίηση δεν δίνεται καθημερινά, έχει ισχύ μιας τετραετίας και δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε ελαστικά με μία ερμηνευτική προσέγγιση που ουσιαστικά συναρτάται από την εκάστοτε συγκυρία».
Παράλληλα σημείωσε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου μίλησε για μεγάλες αλλαγές και τομές που χρειάζεται η χώρα για να εξέλθει από την κρίση, ενώ υποστήριξε ότι τα λεφτά – τα οποία επαγγέλθηκε ο πρωθυπουργός ότι υπάρχουν – μπορούν να προκύψουν «μέσα από τις μεγάλες αλλαγές, μέσα από την αντιμετώπιση της κατασπατάλησης του δημόσιου πλούτου στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση, μέσα από ένα αναπτυξιακό σχέδιο».
«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η δημοκρατική νομιμοποίηση είναι το μόνο όπλο που μας έδωσε ο ελληνικός λαός για να συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις - και όταν τη θέτουμε υπό αμφισβήτηση, δημιουργούμε προβλήματα σε αυτή τη συντεταγμένη πορεία που πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς εντάσεις για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση», ανέφερε σε άλλο σημείο.
Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό αλλά και βαθιά πολιτικό, σημειώνοντας ότι η πορεία δεν είναι εύκολη, καθώς όπως είπε, «θα συγκρουστούμε και με τον ίδιο μας τον εαυτό κι αυτές οι ενστάσεις, οι αντιρρήσεις, τα παράπονα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, έχουν να κάνουν και με το πόσο έτοιμα ήταν πολλά από τα στελέχη μας, να πάμε σε μία νέα πορεία».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται ενίσχυση από πρόσωπα που δεν ανήκουν κομματικά στο ΠΑΣΟΚ, καθώς υπάρχουν στελέχη στην κυβέρνηση και στην Κ.Ο, που μπορούν να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη προσπάθεια, ενώ χαρακτήρισε «εκτροπή, μία συζήτηση καθαρά θεωρητικού χαρακτήρα για το ποιοι θα έπρεπε να μπουν στην κυβέρνηση, ή αν θα έπρεπε να φέρουμε Ελληνες του εξωτερικού για να σώσουν την Ελλάδα».