ΗΠΑ: «Με τη θέλησή» του θα επιστρέψει στο Ιράν ο πυρηνικός φυσικός

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010 16:22
EPA/J.J. GUILLEN

A- A A+

Ο Ιρανός πυρηνικός φυσικός Σαχράμ Αμιρί, ο οποίος είχε απαχθεί από τη CIA σύμφωνα με την Τεχεράνη και χθες κατέφυγε στην πακισταντική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, αποφάσισε να επιστρέψει στο Ιράν «με τη θέλησή του», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters.

«Ο Αμιρί βρισκόταν στις ΗΠΑ με τη θέλησή του και αποφάσισε να επιστρέψει στο Ιράν με τη θέλησή του», δήλωσε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η περίπτωση του Αμιρί είναι διαφορετική από αυτή των Αμερικανών υπηκόων, ανάμεσά τους και τρεις περιηγητές, που κρατούνται στο Ιράν χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. «Πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως και να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις ΗΠΑ», δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί ανέφερε ότι το Ιράν ελπίζει «στην επιστροφή χωρίς εμπόδια» από την πλευρά των ΗΠΑ του Αμιρί.

«Έχουμε την ελπίδα ότι θα μπορέσει χωρίς κανένα εμπόδιο να επιστρέψει στη χώρα του, ότι (οι ΗΠΑ) δεν θα δημιουργήσουν κανένα εμπόδιο στην επιστροφή του στην πατρίδα», δήλωσε ο Μοτακί σε συνέντευξη Τύπου από τη Μαδρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή