Νέα διευθύντρια στο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010 17:34

Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Σ. κ. Νίκος Μουρκογιάννης, η κ. Χριστιάνα Στεφάνου και το Μπαλέτο της Ε.Λ.Σ.

A- A A+

Η χορεύτρια και χορογράφος Χριστιάνα Στεφάνου είναι πλέον η νέα Διευθύντρια του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Διαθέτει αξιόλογη καλλιτεχνική εμπειρία καθώς υπήρξε σολίστ του μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Μονάχου, όπου και χόρεψε πολυάριθμους σολιστικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους του κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου όπως «Bavarian Pas de Deux» στη «Giselle» του Peter Wright, «Prudence» στη «Lady of the Camellias» και «Arabian Dance» στο «Nutcracker» του John Neumeier, «IV Movement», στο «Symphony in C» του George Balanchine, στο «Artifact II» του W. Forsyth κ.τ.λ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Λ.Σ.,η νέα διευθύντρια κατά τη διάρκεια της πορείας της συνεργάστηκε με σημαντικούς καθηγητές όπως η Olga Lepetsinskaya, o Marius Liepa, o Alexander Prokopiev, o David Howard, o David Allen, η Valentina Savina και με διάσημους χορογράφους, σαν τους John Neumeier, Peter Wright, Ray Barra, Angelin Preljocaj, Patrice Bart, Mats Ek, William Forsythe, Maurice Béjart, Twyla Tharp, Claus Guth, Ed Wubbe,John Wisman,Peter Marcus, Nils Christe, David Bintley, Hans Van Manen, Youry Vamos, Jiri Kylian, Lucida Childs, Peter Martins, Jean Grande Maître, Uwe Scholz, Ulysses Dove, Riccardo Duse κ.α.

Έχει περιοδεύσει με το Βαυαρικό Κρατικό Μπαλέτο σε διάφορα θέατρα ανά την υφήλιο και συγκεκριμένα στη Ρωσία στο Θέατρο Μαρίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, στο New York State Theater των Η.Π.Α, στη Κίνα, στην Ουκρανία, στην Ελβετία, στην Γερμανία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ν. Κορέα, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία και αλλού.

Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου και διδάσκει στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.). Επίσης έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και ομιλεί έξι γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά, βουλγαρικά και ελληνικά).

Προτεινόμενα για εσάς