Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τον τυφώνα Conson

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 07:58
REUTERS/ROMEO RANOCO

A- A A+

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 αγνοούνται μετά το πέρασμα του τυφώνα Conson από τις βόρειες και ανατολικές Φιλιππίνες, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο τυφώνας έφθασε αργά χθες στη βορειοανατολική επαρχία Κεσόν, με ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους να πλήττουν τη Μανίλα και αρκετές επαρχίες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Καβίτε, Χόνβικ Ρεμούγια, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συντρίμμια που έπεσαν ή παρασύρθηκαν από τον άνεμο και από δέντρα που έπεσαν στην επαρχία, νότια της Μανίλας.

Όπως γνωστοποίησε η αστυνομία, μεταξύ των θυμάτων ήταν μια 35χρονη μητέρα και η κόρη της, 2 ετών, που έχασαν τη ζωή τους όταν ένα δέντρο μάνγκο έπεσε πάνω στο σπίτι τους στην πόλη Τρέσε Μαρτίρες, στην επαρχία Καβίτε.

¶λλοι έξι άνθρωποι πνίγηκαν όταν τα σπίτια τους παρασύρθηκαν από τα νερά πλημμύρας στις πόλεις Λόρελ και Ταλισάι στην κοντινή επαρχία Μπατάνγκας αργά την Τρίτη, ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι αγνοούνται μετά την πλημμύρα.

Όπως δήλωσε ο ταγματάρχης Χάρολντ Καμπούνοκ, εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή, 19 ακόμα άνθρωποι αγνοούνται, καθώς τέσσερα αλιευτικά σκάφη ναυάγησαν χθες στα ανοικτά της ανατολικής επαρχίας Καταντουάνες.

Από τις πτώσεις στύλων ηλεκτροδότησης και δέντρων από τους ανέμους που έφερε ο Κόνσον αποκλείστηκαν δρόμοι στη Μανίλα, ενώ ακόμα και βαριά μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή ενός υπερυψωμένου τμήματος λεωφόρου ανατράπηκαν.

Στην Μανίλα και σε κοντινές επαρχίες σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης λόγω ζημιών στο δίκτυο μεταφοράς. Τα περισσότερα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ ορισμένες κρατικές υπηρεσίες δε λειτούργησαν. Ακυρώθηκαν αρκετές πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο στην Μανίλα, ενώ τέσσερις διεθνείς πτήσεις με προορισμό την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων εξετράπησαν στην πόλη Σέμπου, στις κεντρικές Φιλιππίνες. Ανεστάλη επίσης η λειτουργία του μετρό στην Μανίλα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή