Αναχώρησε από τις ΗΠΑ ο Iρανός πυρηνικός φυσικός

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 08:40
UPD:11:01
A- A A+

Αναχώρησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο πυρηνικός φυσικός Σαχράμ Αμιρί, ο οποίος απήχθη από τις ΗΠΑ σύμφωνα με την Τεχεράνη και χθες κατέφυγε στον ιρανικό τομέα της πακισταντικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας.

«Χάρη στις προσπάθειες της Ισλαμικής Δημοκρατίας και σε συνεργασία με την πρεσβεία του Πακιστάν στην Ουάσινγκτον, ο Σαχράμ Αμιρί αναχώρησε πριν λίγα λεπτά το αμερικανικό έδαφος με προορισμό το Ιράν, μέσω μιας τρίτης χώρας», δήλωσε στο πρακτορείο Isna ο Ραμίν Μεχμανπαράστ.

Ο ίδιος ο Σαχράμ Αμιρί δήλωσε ότι θα αποκαλύψει τις συνθήκες «απαγωγής» του από τους πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μόλις φτάσει στο Ιράν.

«Η ιστορία της απαγωγής μου έχει πολλές λεπτομέρειες. Όταν θα φτάσω στην αγαπημένη μου πατρίδα, θα μπορέσω να μιλήσω στους δημοσιογράφους με ήρεμο πνεύμα και να εξηγήσω τις δοκιμασίες που πέρασα τους τελευταίους 14 μήνες», επεσήμανε ο Αμιρί σε συνέντευξή του στο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press-TV, λίγο πριν από την αναχώρησή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες με προορισμό την Τεχεράνη.

«Μόλις φτάσω στο Ιράν θα ξεκαθαρίσω τους ισχυρισμούς των ξένων μέσων ενημέρωσης και της αμερικανικής κυβέρνησης που έπληξαν την υπόληψή μου», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή