Ζήτημα Γ. Προβόπουλου έθεσε ο Γ. Καρατζαφέρης

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:58
UPD:15:31

Ζήτημα εμπιστοσύνης της Βουλής και της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Γιώργου Προβόπουλου, ως διοικητή της ΤτΕ, έθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Δημόσιο.

A- A A+

Ζήτημα εμπιστοσύνης της Βουλής και της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Γιώργου Προβόπουλου, ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, έθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Δημόσιο.

«Σήμερα πορεύεται η Ελλάδα με ένα διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος αμφισβητούμενο. Τυγχάνει ο κ. Προβόπουλος της εμπιστοσύνης της κυβερνήσεως; Γιατί της εμπιστοσύνης του Σώματος δεν τυγχάνει. Όταν και από 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εγκαλείται πως έκανε λαμογιά, για να κερδίσουν οι κερδοσκόποι, εμείς πορευόμαστε με έναν διοικητή, που αμφισβητείται εντόνως από το Κοινοβούλιο» σημείωσε και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι εκτεθειμένη η χώρα. Πήγε προχθές ο κ. Προβόπουλος στην Τουρκία, συζητήθηκαν κάποια πράγματα και ο κ. διοικητής πήγε μάλλον απογυμνωμένος. Αυτό δεν προβάλλει τα θέματά μας».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για ανακολουθία σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες: «Τι λειτούργησε πέρσι και δεν μας είπατε την αλήθεια; Ήσασταν ανυποψίαστοι και λέγατε άλλα αντ' άλλων στον ελληνικό λαό; Θέλετε να μας πείτε ότι ο λαός παρεσύρθη και ψήφισε ανυποψίαστους ανθρώπους; Aλλιώς θα πρέπει να αναγνωρίσω δόλο, τον οποίον δεν μπορώ να δεχθώ».

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στην έκθεση των Επιθεωρητών Υγείας για τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών νοσοκομείων στη Siemens, ζητώντας τη διερεύνηση του θέματος.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προέβλεψε σημαντικά προβλήματα στη στελέχωση του στρατού: «Φεύγουν 8.000 αξιωματικοί. Θα αδειάσει ο στρατός» υποστήριξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή